לד"ר פלד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/02/2001 | 00:23 | מאת: חן

ד"ר פלד שלום, התחלתי (בעצת פסיכיאטר) לקחת סרוקסט עקב חרדות ובעיקר פלפיטציות ודופק מאוד מהיר שהפריעו לי. אחרי יומיים (לקחתי רבע כדור) הדופק מיד נרגע והפלפיטציות הפסיקו. המשכתי באותו מינון למשך חודש ואח"כ הפסקתי לגמרי בגלל שזה גרם להרדמויות (שהקשו עליי ללמוד - סטודנטית) . הפסקתי את הכדורים כבר לפני כחודשיים והפלפיטציות לא חזרו, הדופק איטי יותר אבל מאז, בערך, אני מרגישה "מתה" מבחינה רגשית, ללא יכולת לבכות (כשבא לי), לא מתרגשת מדברים כמו קודם, עדיין עייפה יותר מתמיד ומה שמטריד בעיקר זה חוסר חשק מיני מוחלט וחוסר הנאה ממין (דבר שלא היה קיים אף פעם ולא קשור לשום דבר/שינוי אחר) אני כמעט משוכנעת שכל השינויים הללו נגרמו מהתרופה שהשפיעה בצורה כ"כ חזקה ואני מאוד מוטרדת ומדוכאת מהעניין. אשמח מאוד לשמוע חוות דעתך? אם זה אכן מהסרוקסט האם זה הפיך? תוך כמה זמן הש"שיבוש הכימי" במח יחזור לקדמותו? והאם יש תרופה שיכולה לעזור ולעורר את אותם דברים שדוכאו. בתודה מראש חן

22/02/2001 | 22:14 | מאת: ד"ר אבי פלד

רבע כדור = תת-מינון ולא משפיע כלל התופעות שתארת מלבד ירידה בחשק מיני אינם חלק מהשפעת התכשיר - במינון שתארת גם חשק מיני לא אמור להיות מושפע לדעתי כל ההשפעות הם תופעת פלצבו (השפעה של אמונה פסיכולוגית) קשה לי להבין מדוע לא לקחת את התכשיר כפי שצריך - לא רק בעצת פסיכיאטר אלה גם בפיקוח איבחון מעקב וטיפול פסיכיאטרי מלא ומיקצועי - כי אז לא היית מגיע לנקודה שהגעת - תכשיר זה לא יעיל עם לא נילקח במינון טיפולי מלא של כדור ביום - למשך 6 חודשים - לאחר מיכן ירידה הדרגתית בפיקוח ומעקב - גם בתחילה מעקב יכול לאפשר עליה הדרגתית והחלפת התכשיר על פי הצורך (בגלל רדימות וכו...) - כך מטפלים נכון ניתן לצור איתי קשר דרך דף הפורום (לחיצה על שמי)

24/02/2001 | 23:46 | מאת: שגית

לחן שלום, דרך אגב האם היית בברור קרדיולוגי כמו אקו לב למשל? לפעמים בעיה קלה במסתם יוצרת תופעות כאלו. ברגע שמודעים לכך אז תכיפות ההתקפים יורדת. אני כבר שנים סובלת מכך. תרגישי טוב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית