קשיי נשימה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/10/2005 | 13:52 | מאת: דגנית

אני בת 25 וחצי, בריאה.. לפני כשנה סבלתי מקשיי נשימה, היה קשה לי לנשום והייתי צריכה לנשום כמה פעמים עד שהייתי מצליחה לנשום ולהכניס את האוויר לריאות.הייתי צריכה לפהק גם כדי לנשום. מאוד נלחצתי והלכתי למומחה ריאות שבדק אותי וביצע בדיקת תפקודי נשימה שיצאה תקינה. כמו כן, צילום חזה- תקין. הוא קבע שזה מלחץ נפשי ושהוא נתקל בתופעה הזאת הרבה אצל בנות צעירות. זה באמת עבר. הבעייה היא שלעיתים זה חוזר- וזה קצת מלחיץ. זה תמיד עובר אבל האם יש משהו שניתן לעשות כדי שזה לא יחזור, או דרך טובה להתמודדות כשזה חוזר? והאם זה אכן הגיוני שזה מלחץ? תודה וגמר חתימה טובה.

14/10/2005 | 21:02 | מאת: ד"ר אורנה ראובן-מגריל

שלום דגנית, קשיים בנשימה יכולים להיות סימן של חרדה או לחץ (למשל, בהפרעת פניקה מופיעה לעיתים היפרוונטילציה - נשימה עמוקה ומהירה מאוד). אם הבעיה חוזרת, כדאי ללמוד שיטות של הרפייה שיסייעו לך להתמודד. תוכלי לעשות זאת במפגש עם פסיכולוג קליני המתמחה בטיפול בחרדה. בהצלחה, אורנה ראובן-מגריל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית