האם לעשות ניתוח פלסטי בסנטר - המשך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/09/2005 | 11:37 | מאת: איילת

בהמשך למכתבי מ-9/9: האם לעשות ניתוח פלסטי בסנטר: סיפור חיי כזה: מגיל 9 אין לי קשר עם אבי. ההורים התגרשו קצת אחרי כן. החוסר באב השפיע עלי לא טוב. נסיתי להשתלב בחברה בגיל ההתבגרות באמצעות ההופעה החיצונית, היה לי גוף רזה, אולם לא הייתי מושלמת בפנים ולכן תמיד הייתי בצד. כיום אני שומרת דיאטה ורציתי גם את הניתוח בסנטר. תודה.

10/09/2005 | 20:50 | מאת: גדעון שובל

איילת שלום, לדעתי עלייך לבחון עם עצמך מהם ציפיותייך מהניתוח: אם זה רק לשפר את הסנטר, אז למה לא? אם את בונה על שינוי הסנטר גם שינוי בדימוי העצמי ושינויים רגשיים, הייתי ממליץ על טיפול פסיכולוגי. החוסר בדמות אב שאת מציינת לא שייך להבנתי לנושא של הסנטר אלא לקשיים פסיכולוגיים עליהם את מוזמנת לעבוד במסגרת של טיפול. בכל מקרה, אני שותף לדעתה של אורנה שראוי להתייעץ על הנושא במסגרת של יעוץ אישי שיבחן יותר לעומק את ההתלבטות והשיקולים בעד ונגד. בברכה, גדעון

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית