לד"ר פלד- קנאה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/01/2001 | 12:04 | מאת: אילנית

ד"ר פלד שלום, לפני כשבוע בערך העליתי נושא כאוב של מערכת יחסים סבוכה שהיתה מלווה בקנאה ורגשות מעורבים.הקשר עם בן זוגי נותק אך המשכנו לדבר ובאחת השיחות האחרונות שלנו בן זוגי אמר לי שאין לי יותר מה לחפש אצלו , אם כבר הוא יחפש אותי.מאוחר יותר דברתי איתו ואמרתי לו שגם לו אין מה לחפש אצלי כיוון שיצאתי עם ידיד והיה מאוד נחמד ויש אפשרות שזה יתפתח לקשר רציני יותר.בן זוגי לשעבר לקח את זה בצורה מאוד קשה ( אני לא יודעת למה, הרי הוא לא מסוגל להיות בקשר כרגע) והתחיל לקנא לי ושאל אם סגרתי את הדלת בפניו או שעדיין יש סיכוי שנחזור. תשובתי היתה שיחשוב טוב מה הוא רוצה ואז ידע מה לעשות.התחושה שלי היתה רעה לא רציתי שעקב קנאה מצידו ירצה לחזור אליי.הקשר בנינו היה חשוב לי והאמנתי בו, היום אני כבר לא כל כך בטוחה.שאלתי האם קנאתו מראה על נכונות להיות לצידי או שמא זה קטע ילדותי שיעבור לו? בסוף שיחתי איתו הא אמר שיחזור רק שיהיו לו " קבלות " שאכן הוא רוצה להיות איתי. אני כמובן לא יושבת ומחכה אבל קטע הקנאה מצידו בלבל והפחיד אותי. אודה על התייחסותך אילנית

25/01/2001 | 16:32 | מאת: ד"ר אבי פלד

לפי איך שאת מתארת את זה נראה שמדובר בגישה אגואיסטית ולא יציבה מצידו דבר שהולך לכיוון של ילדותיות ואישיות לא בשלה

25/01/2001 | 19:16 | מאת: איריס

לאילנית / ד"ר פלד מניסיוני הבלתי מקצועי אוכל לומר לך כי אמנם רגשות הקינאה אכן קיימות אצל בן זוגך ולדעתי זה מאוד הגיוני מכוון שאם הוא מרגיש כלפייך רגש עמוק ואמיתי או רגש כלשהוא הוא יקנא לך . אני לא חושבת שצריך לשפוט אותו בצורה כזאת עד כדי הפיכתו "לאדם רע ומפחיד" , ואיך את היית מגיבה אם זה היה הפוך ? אני לא חושבת שיש אגואיזים במקרה הנ"ל , והעובדה שהוא כן הודיע על תחושותיו יכולה להתפרש בצורה יותר חיובית של אכפתיות , של עדיין קיים רגש או שעדיין את חשובה ואכפת לו ממך . כל זאת כמובן עם הפחד מלאבד אותך . ואת לא קנאית ? ולא אכפת לך ? האם ביציאה עם גבר אחר הכל נמחק ? כי אם כן הרי לך התשובה .. ואם לא הרי שהיית מרגישה בדיוק כמוהוא.

25/01/2001 | 19:29 | מאת: איריס

אילנית יקירתי אני מקווה שקראת את התיחסותי לד"ר פלד . כמו כן הייתי מוסיפה לעניין הפחד - הרי הוא היה אדם יקר וקרוב לך מאד האם יש סיבה לפחד ממנו ? או בגלל שהוא מרגיש אולי תוסס , עצוב, או פגוע וכואב ? קראתי את שאלותייך בפורומים הקודמים והייתי באמת רוצה לשאול האם לא הוצאת את הדברים קצת מפרופורציה בכדי להרגיש טוב יותר ? מדברייך עולה שבן זוגך (לדעתי הבלתי מקצועית ומניסיוני לצערי העשיר ) אדם סגור שקצב מהלכו שונה משלך . כנראה שהוא אדם טוב עם כל הכאב שהוא גרם לך , כי אחרת לא היית רוצה אותו כל כך , ומצד שני העובדה שהוא מופנם מכבידה עלייך, הוא כנראה מבולבל מאוד . . הייתי עם כזה אדם ולאחר שהסכלתי לפצח אותו בעקשנות ובסבלנות הפכתי למאושרת באדם . אני מאמינה שלמרות הכל ולמרות הידידות הרבותשלו ,וכל התגובות השליליות שהופנו נגדו בחדרי חדרים הוא מבולבל אבל הוא אוהב אותך. לגעתי הרבה גברים מכבלים "רגליים קרות" כשזה מגיע להמסדות או קשר אמיתי מחייב וזה לא בהכרך עושה אותם אנשים רעים .

26/01/2001 | 23:51 | מאת: אילנית

איריס היי, קודם כל אני רוצה להבהיר שלא היתה לי כוונה להוציא דברים מהקשרם ולא כתבתי את מה שכתבתי על מנת שארגיש טוב עם עצמי.משום מה יש לי הרגשה שלקחת את דבריי באופן אישי מידי.הצלחת לנתח את אופיו של בן זוגי בצורה אנליטית כאילו הדברים יצאו מפיו.שכתבתי שקנאתו "הפחידה" אותי כוונתי היתה שאין ברצוני לגרום לו לחזור אליי עקב קנאה, חשוב לי שיידע מה הוא רוצה ושסערת רגשות לא תבלבל אותו ותגרום לו לעשות דברים שהוא לא מתכוון אליהם.אני אוהבת אותו ואהיה מוכנה לקבל אותו רק כאשר יהיה בטוח לחלוטין ברגשותיו וברצונותיו.מי כמוני יודעת עד כמה הוא בנאדם סגור ומופנם ומי כמוני יודעת עד כמה הוא פוחד ממחויבות?אם הייתי חושבת שהוא בנאדם רע כמו שכתבת לא הייתי ממשיכה לקוות ולהאמין בקשר.אני שמחה בשבילך שנלחמת על הקשר שלך והיום את מאושרת, אני הרמתי ידיים והמשכתי הלאה.במשך תקופה מאוד ארוכה ניסיתי לתמוך ולהבין את אשר מתחולל בנפשו אך לצערי ללא הועיל.היום יותר מתמיד אני יודעת שהדברים תלויים אך ורק בו ורק לו יש את התשובה... עם כל הכאב יש חיים גם אחריי וייתכן מאוד שהוא יתעורר אבל אז יהיה מאוחר מידי!!! אילנית

27/01/2001 | 19:52 | מאת: שירה

שלום רב! ברצוני לשאול שאלה שמאוד מטרידה אותי, לכל מי שיכול לעזור לי בעניין זה אשמח על תגובתו , אז ככה.... לפני כמספר חודשים התחילו להופיע אצלי התקפות חרדה שמאז התקפות אלו חיי השתנו . זה קורה בדרך כלל בזמן לחץ ואז מתחילות התקפות חרדה כמו דפיקות לב מואצות רעד בידיים , התקפות אלו הולכות ובאות מדי חודש או חדשיים , שאלתי היא מה אפשר לעשות והאם התקפות אלו ימשכו לכל החיים כי זה נורא בגלל שהביטחון שלי ירד הקשרים שאני יוצרת עם בחורים לא נמשכים להרבה זמן הם מתלהבים בהתחלה וכבר לא רוצים בקשר איתי(הם לא יודעים על התקפות), מאז התקפות החרדה חיי השתנו לרעה , התחלתי לקבל טיפול פסיכוטרפי , מה אפשר לעשות בנוגע לזה כי אני מאוד אומללה , אשמח אם משהו יענה לי במהרה. תודה שירה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית