לרופא הפורום - לא מוצא את עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/01/2001 | 23:36 | מאת: אבנר

שלום למומחה. אני בן 49 ולפני שנתיים לקיתי במחלת לב. היום אני סובל מאנגינה פקטוריס. בנוסף לשומנים גבוהים בדם , בחודשים האחרונים התברר שיש לי נטיה לסכרת. ברקע שלי תמיד הייתי אדם מתוח וראיתי צל הרים כהרים. עקב המחלות הנ"ל נפגע תיפקודי בעבודה עד שנאלצתי לפרוש לפנסיה מוקדמת. עקב כך ( בעיית הלב וכו' ) אני שרוי במצב של עצבות קשה ומתמשכת. אין לי מצב רוח לכלום ולאף אחד, אני מתכנס בתוך עצמי, המוטיבציה שלי בשפל, קשה לי לישון שינה נורמלית בלילה,יש לי פחדים ומחשבות של חוסר תקווה. בבקרים אני מכריח את עצמי לקום ולעשות משהו ואני מוצא את עצמי הרבה פעמים בוכה בלי סיבה מוגדרת. אין לי כיף בחיים ואני מרגיש כמו צל של אדם. עבורי זה לא חיים. אשתי ממליצה שאפנה לשיחות אצל פסיכולוג. אני לא מאמין בשיחות ואני בטוח שזה לא יעזור לי. האם יש תרופות שיכולות לעזור לי מהר , איזה? מה עושים? אני חושש לפנות לרופא פסיכיאטר בגלל החינוך שקיבלתי כל השנים בבית. אני מניח שזה נשמע טיפשי אבל זה יושב אצלי בתת מודע. אודה מקרב עבור יעוץ. תודה - אבנר

25/01/2001 | 16:44 | מאת: ד"ר אבי פלד

לאבנר שלום מחקרים רבים מהשנים האחרונות מראים שלאחר התקף לב ובמקרים כמו אלו שאתה מתאר יש שכיחות גבוהה לפתח תמונה דכאונית קלינית שבאה לידי ביטוי ממש באופן שאתה מתאר. המצב ניתן לטיפול יעיל בתכשיר נוגד דיכאון (שיחות לא עוזרות פה) - יש חשיבות עליונה לטפל משתי סיבות - אחת מדוע שתסבול סתם עם אתה יכול להבריא מזה לגמרי - שתיים המחקרים מראים שללא טיפול יכולה להיות השפעה שלילית על המחלה הלבבית הבסיסית. על תהיה מושפע מדעות קדומות התרופות לא ממכרות וביקור אצל פסיכיאטר לא הופך אותך למשוגע - אין מונח כזה משוגע יש רק אנשים שסובלים צור איתי קשר (בלחיצה על שמי בדף הפורום תגיעה לכרטיס האישי שם תמצא את הטלפון הנייד שלי) מדובר במצב רפואי מובהק ניתן לעזור לך

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית