הודעה לכל הסובלים מחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/01/2001 | 21:24 | מאת: מיכל.כ

טוב, זאת לא בדיוק הודעה אלא יותר שאלה ונורא חשובה. משיחת בירור דרך פורום הקרדיולוגיה שעשיתי עם בחורה בשם יעל גילינו ששתינו סובלות מאותה בעיה - תחושת פרפור בלב. לשתינו, לפעמים הלב קופץ פתאום, וישנה תחושת פרפור בחזה ובגרון שממש מקשה על הנשימה ואלהים כמה שזה מפחיד. העניין הוא שגילינו ששתינו סובלות מחרדה ונוטלות סרוקסט 1 ליום. מישהו כאן סובל מבעיה כזאת או מתופעה דומה שקשורה ללב? אנא מכם, שתפו פעולה. אולי אפשר לעלות על משהו.

15/01/2001 | 22:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיכל שלום אלו תופעות אופייניות מאוד להתקף חרדה. במידה והבדיקות הקרדיולוגיות תקינות ובעיקר אם את יודעת על כך שאת סובלת מחרדה, אז מדובר בתופעה מוכרת וידועה שניתן לטפל בה באמצעות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי - התנהגותי. אגב, תופעה מעניינת ומוכרת הם אנשים שעברו בעברם ארוע לב או אף ניתוח לב ואז מתחילה אצלם תשומת לב רבה לכל תחושה הקשורה לאזור הלב. אנשים אלו מגיעים בתדירות גבוהה לחדרי מיון עם חשש להתקף לב נוסף, כאשר בפועל מדובר בהתקף חרדה הקשור סביב החשש (המובן) ללקות שוב בליבם. הבעיה בכל התחושות הגופניות הללו שהן מוחשיות ומפחידות מאוד וקשה לאדם החש אותן להפריד מה שייך לבעיה רפואית אמיתית ומה תוצר נפשי. בברכה ד"ר אורן קפלן

15/01/2001 | 23:12 | מאת: רחלי

מיכל שלום התופעה הזאת של "פרפור" מוכרת לי מאוד והיא אכן מפחידה. אני משתדלת להתגבר עליה בעזרת נשימות עמוקות ואטיות. רחלי.

16/01/2001 | 11:08 | מאת: אמיר

שלום מיכל אני לוקח סרוקסט כחודשיים, ובתקופה זו אני מרגיש יותר רעידות בגוף, שלדעתי נובעות מהתרגשות. לדוגמא כשאני כותב שיק רועדת לי היד, לפעמים כשאני בבית קפה רועדות לי הידיים. בקיצור אין לי מושג אם עליתם על משהו. אולי נארגן פגישת החלפת חוויות על סרוקסט ונזמין את דודו טופז גם. בידידות אמיר

16/01/2001 | 13:17 | מאת: מ.

וואלה זה רעיון - אני מקווה שהזכרת את דודו טופז בגלל שאתה יודע שגם הוא לוקח. בן כמה אתה? ותגיד... מה הסיפור מאחורי נטילת הסרורקסט- איך ולמה הגעת אליו? ממני מ.

16/01/2001 | 19:42 | מאת: יעל.נ

היי מיכל ! זאת שוב יעל , דרך אגב לא קוראים לי יעל שמי לימור ואני שמתי פשוט שם בדוי תראי .... אני כעקרון אני לא חושבת שהסרוקסט הוא הגורם לדפיקות האלו כי זה כדור חלש אבל בגלל שאני סובלת מחרות שנים כבר והיו לי התקפי פניקה גם שאני לא רוצה להיזכר בזה זה פשוט נורא אז אני היפוחונדרית והפחד כביכול שכאילו יש לי משהו בלב נותן לי עוד השראות לבעיה פזיולוגית , אני עשיתי את כל הבדיקות האפשריות : אקו , לב במאמץ , הולטר וא.ק.ג הכל יצא תקין רק שבהולטר ראו לי קצת דופק מהיר אבל לא משהו מיוחד חס וחלילה דרך אגב לפעמים קורה לך שאת מרגישה גם שאין לך מספיק אויר? יש לך לפעמים כאבים קלים בחזה או דופק חזק ומורגש? כי לי כן ... , וזה גורם לי עוד יותר להיכנס לחרדה.... בואי נאמר שהבעיה שיש לנו ( החרדות ) לא קלה בכלל....:( אז אשמח אם תעני על שאלותי ותתני לי עוד פרטים תודה לימור :)

16/01/2001 | 20:32 | מאת: ציפורנו של אשמדאי

חביבתי - אני סובל מחרדות שונות ומשונות וגם לי קופץ ומפרפר הלב וחי השטן (אני לא נשבע בשמו של ההוא....) זה מפחיד. כבר הייתי עם זה גם במיון. מיותר לציין שלא מצאו כלום... מבירור שאני ערכתי - יש לזה אפילו מינוח רפואי - PSP - והמשמעות היא דפיקת לב מוקדמת. לסובלים מחרדה יש כאלו, ואין לזה קשר לכדורים או למה שאת לוקחת. אני מטופל רק בטיפול פסיכותרפי, ומרגיש אותו דבר. זה מה יש, תתרגלי, או תחפשי טיפול טוב, או תשובה יותר מקצועית מרופא. (עדיף טיפול...)

17/01/2001 | 10:28 | מאת: תשובה לציפורנו...

לציפורנו של... תודה ו... אני אזכור - psp!!! צריך להתרגל, אני מניחה.

17/01/2001 | 11:05 | מאת: מיטל

היי, אני יודעת שזה לא כל כך קשור לנושא שמדברים עליו. אבל, אני בקרוב מתחילה לקחת סרוקסט ויש לי הרבה ציפיות מהתרופה הזו שתשנה משהו, שיעזור עם החרדות ויתן לי יותר כח להתמודד. אני אשמח אם תעבירו לי פידבקים לגבי הסרוקסט והשפעתה עליכם. תודה

17/01/2001 | 13:35 | מאת: מיכל

מיטל, הכדור מעולה - תהני ממנו. הוא יחולל שינוי בכל הקשור לחרדות. רבים הסיכויים שתמצאי את עצמך מרגישה נהדר. חזקי ואמצי, ו... שלבי את הלקיחה עם שיחות עם פסיכולוג/פסיכיאטר. זה חשוב מאד מאד.

17/01/2001 | 19:07 | מאת: מגרשת הזבובים.

בלי ציפיות - עדיף סדינים.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית