זכרון ילדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/01/2001 | 21:45 | מאת: קיאן

שלום . אני בחור בן 24 . אני קצת תוהה מהיכן להתחיל מפני שהדבר מעט מסובך . למרות שאני חי 24 שנים זכרוני מתחיל רק מגיל 12 . דבר זה מלווה אותי כבר שנים רבות ולמרות שחלק ממכרי השבו את תשומת ליבי לכך שהדבר לא תקין וכדאי שאבדוק את זה השבתי בשלילה ותמיד טענתי שאם אני לא זוכר סימן שאני לא צריך ושזה לא הזמן לפתוח תיבת פנדורה . בגיל 12 עברתי מקום מגורים עם הורי לעיר חדשה ומאז יש לי זכרונות . לפני כחודש החלו לי "פלשבקים" על גילאים צעירים יותר . אני רואה מעשים שנעשו אך אני לא רואה את הפנים . המראות הללו ברורים לי מאד . והזיכרונות מציפים אותי כל הזמן . אני רואה בחור שמכאיב לי . עד גיל 12 עד הזמן שעברנו לעיר אחרת סירבתי ללכת לשרותים להתפנות ואימי היתה נוהגת לעשות לי חוקנים - המצב הגיעה לעיתים לכך שהייתי מתאפק חמישה שישה ימים עד שהייתי הולך . אני זוכר שהדבר תמיד לווה בכאבים עזים . שאלתי את אימי על כך והיא אישרה שהייתי מאד בעייתי בנושא והדבר ההגיוני היחידי שנראה לה הוא שסלדתי מהשירותים שהיו לי בגן כשהייתי אז וכנראה המראה שם גרם לי לטראומה . אני לא יודע למי לפנות מה גם שאינני גר בבית ואין לי כסף לטיפול . אני בוגר מספיק ונבון מספיק כדי לדעת מה עברתי . ועדיין אני חייב לדבר. אני לא יודע עם מי . אני אודה לכם אם יהיה מי שידע להפנות אותי למקום בו התשלום יהיה אפשרי מבחינתי לקבלת עזרה . קיאן

14/01/2001 | 22:05 | מאת: adi

שלום לקיאן, תוכל לפנות לנעמת. יש להם יכולת לסייע גם לאנשים שעברו דברים כאלה בילדות. עדי

14/01/2001 | 23:56 | מאת: ד"ר אורן קפלן

קיאן שלום התאור שלך מעורר שאלות לא פשוטות והמחשבה לפנות לייעוץ נכונה. אין הכרח לפתוח את תיבת הפנדורה, אבל לחיות עם הרגשה שאתה נושא בתוכך תיבת פנדורה זה גם לא פשוט. ישנם מספר אפשרויות טיפול במסגרת ציבורית. לכל קופות החולים יש יחידה לבריאות הנפש שמספקת פתרונות טיפול. התקשר לסניף שלך ובקש מהם הפניה. בנוסף, כמעט בכל בתי החולים הכלליים יש מחלקה פסיכולוגית בה ניתן לקבל טיפול במימון משרד הבריאות בתשלום סמלי. אמנם יש לעיתים קרובות תור המתנה אבל עם קצת סבלנות תוכל להגיע לטיפול. בברכה ד"ר אורן קפלן

15/01/2001 | 11:00 | מאת: הודעה לקיאן מורד

קיאן שלום, אני בחורה בת 21, מאוד צעירה אך די מבינה... אני מקווה שאוכל לעזור לך עד כמה שניתן. אז קודם כל צר לי מאוד לישמוע על הילדות הלא קלה שחווית. וגם יותר כואב לשמוע שבחור בן גילך רק מתחיל להתמודד. עכשיו אולי אתה בוגר פיזית ומנטלית אבל... להחזיר את המוח כל כך הרבה שנים אחורה, זה קשה. זה אפילו קשה מאוד. תראה אני חוויתי גם חוויה מאוד טראומתית בגיל צעיר מאוד ובמשך ארבע שנים פשוט עשיתי "בלוק" אף על פי שעזבנו את הארץ וגרתי במקום מאוד רחוק מפה האדם שגרם לי לחוות את החוויה הזאת חזר שוב לחיי (לא לחיי הפרטיים) ואז במבט אחד הכל התפוצץ... הכל וטופלתי שנים בידי פסיכולוגית. במקרה שלך לדעתי, אחרי כל כך הרבה שנים הטיפול שלך בטח יכלול הרבה היפנוזה, אבל מאוד חשוב אצל מי אתה הולך, אל תסכים לעשות ללכת על זה עם כל מטפל, רק עם מישהו שבאמת נותן לך הרגשה טובה. על כל מידה יש איזה אישה, פסיכולוגית קלינית, היא מאזור תל אביב, ו היא אומרת בכל טיפול כמה שאתה חושב שאתה יכול לשלם, תשלם, איך שאתה מרגיש. אז אולי היא תוכל לעזור לך. אם אתה מעוניין, תחזיר לי תשובה ואני יפנה אותך אליה או אשאיר את הטלפון שלה ותעשה זאת לבד. ורד

15/01/2001 | 14:50 | מאת: קיאן

הודעה לורד מקיאן . אני מניח שעדיף מאוחר מאשר אף פעם לא . בכל מקרה ... עכשיו שדברים חוזרים אין בריריה אלא להתמודד . מצטער לשמוע שגם לך זה קרה . אני מאד אודה לך אם תשלחי לי את הפרטים שלה או את הטלפון שלה אל האי מייל - [email protected]הודעה לקיאן מורד כתב/ה:

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית