חוסר שקט פנימי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/01/2001 | 15:36 | מאת: חן ברטל

בעבר היו לי בעיות בזוגיות, וקושי כלכלי ומתחים אישיים, ועם זאת הייתי רגועה יחסית למרות הקשיים, הייתי במצב של לחימה מתמדת ומצאתי כוחות. דווקא בתקופה האחרונה, אחרי ששיניתי את סגנון חיי, והם נוחים הרבה יותר גם מבחינת יחסיי עם בן זוג חדש וגם מבחינה כלכלית, כל הזמן מלווה אותי מין חוסר שקט לא ברור, מין פחד כזה שהטוב הוא זמני, ואני כל הזמן שואלת את עצמי, האם באמת טוב לי. האם זה אפקט מאוחר, של הקשיים מהעבר. או שלא נוח לי כשטוב לי מדי, כי היה לי מאד רע זמן ממושך, ואולי התרגלתי להילחם, והבטחון הכלכלי היחסי הנוכחי, דווקא מעצבן אותי ???

14/01/2001 | 21:35 | מאת: טלי וינברגר

חן שלום רב, את מתארת במכתבך מצב דיאלקטי של בילבול כלשהו: מצד אחד, דווקא בתקופה קשה חשת רוגע מסויים, ועכשיו כשהתנאים מאפשרים יותר רוגע ונוחיות, דווקא עכשיו את חשה אי שקט. לעיתים כשאנו במצב של מצוקה כלשהי אנחנו נעשים פעלתנים כדי לצאת מהמשבר ומהקושי, אנחנו נמצאים במצב של "לעשות" (DOING) כשבאה רגיעה אז אנחנו יכולים קצת להירגע מהעשייה עצמה, ואז אנחנו מתחברים לכל מה שמסביב לעשייה ולמהות הדברים עצמם (BEING). רבים מאיתנו מתקשים דווקא להיות בחלק הזה של ה-BEING כיון שהוא בעל משמעויות רבות, בעיקר נפשיות, צריך להתחיל להתמודד עם מה שעברנו. אולי זו הסיבה לחוסר הרוגע שלך, ואת גם מעלה זאת כאפשרות. יחד עם זאת, ייתכן ודוקא התנאים הנוחים אינם מסבים לך נחת כיון שאולי הם לא מה שאת מחפשת ורוצה. יש דברים רבים של נוחות וחיים שקטים, ולפעמים אנו מפנטזים אותם, אך כשזה מתגשם זה פתאום לא ממש כמו שחשבנו... בכל מקרה חוסר שביעות הרצון שלך מהמצב הקיים כיום, והבילבול שקיים אצלך, עשויים להיות סיבה טובה דיה ללכת לטיפול כדי לברר עם עצמך את הנושאים הללו. אם את זקוקה להמלצות למטפלים, את מוזמנת ליצור עימי קשר באימייל או בטלפון. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית