בעייתה של אסטרליס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/01/2001 | 02:12 | מאת: אסטרליס

במשך כשנתיים לא יכולתי לצאת בחום. הייתי מרגישה חולשה . אם זה קרה בנסיעה הייתי צריכה לחזור הביתה ואז כמובן הייתי משלשת. אני יחסתי זאת לירידה ברמת הסוכר בדם. עובדה היא שכאשר חזרתי הביתה לוקחת ט בלית קלוקוז ושותה קפה או קולה התחלתי להרגיש טוב. רופא הומאןפתי אליו פניתי משום מה יחס זאת להתקף חרדה. אנייודעת שגם ירידה ברמת הסוכר בדם גורמת להתקף חרדה. האם זה נכון והאם אני צריכה להשתמש בכדורים שמורידים לי יותר את לחץ הדם או לנהוג כמו שאני נהגתי. אבקש תשובתכם המהירה. בתודה אסטרליס

14/01/2001 | 23:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אסטרליס שלום לפני שפונים לפתרון נפשי צריך לבדוק היטב את ההיבט הרפואי על כל צדדיו. פני לרופא משפחה ובקשי בדיקות כלליות. במידה והכל ימצא תקין יש מקום להתחיל ולבדוק טיפול ברמה נפשית. בעיקרון התופעות שאת מתארת יכולות לאפיין חרדה, אבל אין סיבה להתחיל משם את חיפוש הפתרונות. אגב, יש מקרים שנוצר שילוב בין בעיה רפואית שאינה נפשית לבין חרדה שנוצרת מסיבה כזו או אחרת. כאמור, ניתן לבדוק כל זאת אחרי הבדיקה הרפואית. בברכה ד"ר אורן קפלן

15/01/2001 | 02:12 | מאת: שלום

גורמת לה לחרדה? ואם נניח כך הוא ,הרי משהו אמור היה לגרום לה לאותה חרדה שתקושר עם השמש לא יודע איכשהו נראה לי כי יש לה בעיה כלשהי בתחום הזה למצוא רופאים שידעו לזהות ויתיחסו אליה ברצינות יהיה קשה למצוא ידוע לי כי אנשים שלקו במכת שמש חזקה דיה יש להם בעיות עם שמש חולי CFד ועוד כמה מרעין בישין אסטרליס- כמובן שחסרים הרבה פרטים וכן יש בעיה עם המעט שסיפרת את שואלת אם עליך לקחת משהו להורדת לחץ דם מצד אחד וזה בזמן שאת מספרת לנו על ירידת לחץ דם כך שזה לא מתישב אחד עם ה/שני בכל אופן הצעתי לך להיות קשובה לגופך לנסות לברר עם עצמך [ועם רופא!! כמובן!!! אבל עם עצמך לא פחות חשוב!!1] תתחילי בכך שתנטרלי השפעות למה כונתי? את כותבת שאת חוזרת הביתה ולוקחת מעט סוכר וזה עובר ולכן חושבת אולי שיך לסוכר אלא שלא פחות חשוב שכבר אינך בשמש ... אז אולי תיקחי איתך קוביות סוכר או משהו אחר [רק שיהיה ביוק מה שאת לוקיחת בבית] ואז כשתהיי חלשה במקום לחזור הביתה לאכול תאכלי את זה בעודך בחוץ כמו כן שאת חוזרת הביתה [במקרה אחר] אל תאכלי כך תאכלי לבודד ולדעת אם הבעיה היא כתוצאה משהיתך בשמש או כתוצאה מנפילת סוכר גם הרופא הטוב ביותר אם תטעני לבעיה של שמש בזמן שהבעיה היא נפילת סוכר הסיכוי שיעלה על הבעיה הנכונה קלוש ולא בגלל שהוא גרוע

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית