סכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/01/2001 | 23:24 | מאת: ענבר

אני סובלת מחוסר יכולת לתקשר עם הסביבה בגלל רגישות קיצונית ותחושות בושה והצפה. בתוכי אני מתייסרת ולא מסוגלת לשתף אף אחד במה שקורה. אני נוטה לברוח לעולם של ריגושים פנימיים מוזרים ומעולם לא היו לי חברים. גם אין לי תחושה של שייכות לעולם של "נורמליים". כל זה גורם לי לדיכאון, חרדות ומחשבות אובדניות. למרות טיפול תרופתי ממושך, אני לא מוצאת דרך לצאת מזה. האם התאור אופייני לסכיזופרניה?

12/01/2001 | 01:16 | מאת: טלי וינברגר

ענבר שלום רב, אין אפשרות לאבחן סכיזופרניה על סמך הסימפטומים שהבאת. יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית מקיפה על מנת לאבחן סיכזופרניה. אולם מה שברור ממכתבך זוהי תחושת ניתוק מהסביבה ודיכאון שאינם מסבים לך נחת. את מספרת שהינך מקבלת טיפול תרופתי לאורך זמן, אולם מה עם טיפול פסיכותרפויטי (שיחות)? טיפול תרופתי המשולב עם טיפול של שיחות הוא יעיל הרבה יותר לדעתי מאשר טיפול תרופתי בלבד. במהלך טיפול פסיכותרפויטי תוכלי גם להבין יותר מה קורה לך, ואולי אף ממה את סובלת. תרגישי טוב! בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית