ptsd
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
בשנה האחרונה עברתי 2 תאונות דרכים בהפרש של 10 חודשים, פגיעות גוף יחסית קלות. מאחר ואחרי התאונה האחרונה קיימת אצלי עצבנות יתר, דריכות ושיחזור של התאונה בזמן שאני נוהג ומתקרב לרמזור נשלחתי ע"י רופא המשפחה לאבחון פסיכאטרי. והרופא רשם במכתב התשובה כי האבחנה היא PTSD ואין צורך בהמשך טיפול. האם אין כל דרך לטפל ורק הזמן יעשה את זה? האם זה נורמלי כי חודשיים וחצי לאחר התאונה עדיין יהיו לי ההבזקים של התאונה?
שלום יעקב, תנסה ב: http://doctors.msn.co.il/forums/list.php?f=66 לדעתי האישית, זה מצוין שחזרת לנהוג!!!!! עדי
היי אני מציעה לך לפנות ל EMDR או ביופידבק לטיפול בדריכות. ניתן להקל. איך באה לידי ביטוי הדריכות? אפשר לשקול גם שיחות לעיבוד הזכרונות אצל פסיכולוג קליני או עובדת סוציאלית.
יעקב שלום תסמונת פוסט טראומתית אינה נדירה במצב שאתה מתאר והזמן שחלף בהחלט מתאים לסימפטומים שאתה מתאר. לעיתים זה עובר מאליו, עם זאת, במקרים רבים לא. מאחר ואובחנת כ PTSD יש מקום לטיפול בעניין אחרת מדוע האבחנה? אני מציע לך לפנות לטיפול בשיטת EMDR המיועדת במיוחד לבעיה כזו. דווקא הטיפול המיידי כעת עשוי להיות אפקטיבי במיוחד. להלן קישור להסבר על השיטה: http://www.psychologia.co.il/emdr.htm בברכה ד"ר אורן קפלן