משיכה מינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/01/2001 | 00:25 | מאת: דוד

יש לי בעיה קשה בזהות המינית : אני בחור בן 27 אין לי משיכה כלל לא לנשים ולא לגברים אלא לסוג מסויים של סאדו- מזוכיזם האם יש פתרון אמיתי לכך במסגרת טיפול פסיכולוגי / פסיכיאטרי כל שהוא ( היפנוזה ?) ניסיתי טיפול פסיכולוגי במשך תקופה מסויימת אולם הוא ללא שינה דבר אני במצוקה קשה

10/01/2001 | 01:09 | מאת: טלי וינברגר

דוד שלום רב, מכתבך מועט בפרטים אודותיך ואודות הבעיה, אולם מה שברור הוא שאינך מרוצה מהמצב בו אתה נתון כרגע. וזוהי כבר סיבה טובה להגיע לטיפול. טיפול פסיכותרפויטי (שיחות) עשוי להועיל לך, על אף שאתה מתאר חוית טיפול לא מוצלחת. השאלה היא גם למה אתה קורא "טיפול מוצלח/יעיל". טיפול אינו דבר שאת תוצאותיו רואים באופן מיידי, אלא לוקח לתהליכים הנפשיים זמן להתהוות וליצור שינוי, אם בכלל. בכל מקרה אני רואה טיפול כדבר טוב לאדם, ויותר מכך לאלו החשים מצוקה כלשהי. אם אתה זקוק להמלצות, אני יכולה לסייע לך בעניין. צור עימי קשר דרך האימייל או הטלפון. בברכה, טלי פרידמן

10/01/2001 | 22:45 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מסכים עם טלי. היפנוזה לא מתאימה למה שאתה מתאר, גם לא טיפול תרופתי. ניתן להיעזר בפסיכותרפיה אבל זה תהליך שעשוי להיות ארוך ונדרשת סבלנות. הדברים קרו בוודאי בתהליך ארוך ואיטי. קשה להניח שתוכל לפתור זאת בבת אחת. עם זאת, לעיתים הכניסה למסגרת טיפולית יכולה להיות מקלה בפני עצמה. בברכה ד"ר אורן קפלן

10/01/2001 | 17:43 | מאת: אופיר

מה זאת אומרת סוג "מסויים" של סאדו-מאזו ? אופיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית