פוסט טראומה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/01/2001 | 22:50 | מאת: רן

שמי רן, אני חייל בן 19 ועברתי לפני מספר חודשים תאונת וויפלש. מאז אני סובל מסחרחורות וכאבי ראש, הרופאים איבחנו אותי כסובל מתסמונת פוסט טראומטית. הם אמרו שיש סיכוי שישחררו אותי מצה"ל. שאלותי: האם אני יכול להתנגד לשחרור? האם השחרור יהיה על סעיף נפשי? מה ההשלכות של סעיף נפשי?

08/01/2001 | 12:22 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רן שלום אני מציע שתפנה לעורך דין שמתמצא בתחום. יש כאן שאלות מורכבות והשלכותיהן ארוכות טווח, לא רק ברמה הנפשית, אלא בתחומי חיים רבים נוספים. בעיקרון אתה יכול לנסות להתנגד לשחרור אבל כדאי לבדוק האם כדאי לעשות כן. את סעיף השחרור צריך לבדוק בצורה ספציפית ולכן אני מציע שתיגש לקבל ייעוץ, קודם כל ברמה המשפטית, ומשם יפנו אותך בוודאי גם לגורמים רפואיים ופסיכולוגיים במידת הצורך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית