איבחון לקוי קשב בגיל 12

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/01/2001 | 19:53 | מאת: יפה

שלום רב! יש לי ילד בן 12 שאובחן לאחרונה עם בעיות קשב וריכוז (היפראקטיביות). הומלץ לי לקבל טיפול בריטלין ובמקביל טיפולי שיאצו, והומופתיה. ברצוני לציין שהדבר נפל עלי כרעם ביום בהיר ודבר ראשון דחיתי שימוש תרופתי. לגבי היפראקטיביות יש ספק וזאת בגלל שעד גיל 8 לא היו בעיות עם הילד. האיבחון נעשה אצל פסיכולוג. שאלתי היא: 1. כיצד אפשר לאבחן בוודאות שזה היפראקטיביות או בעיות קשב. 2. תופעות לוואי של ריטלין. 3. אופציות אחרות של טיפול בהפרעות הנ"ל והיכן אני יכולה לקבל. אשמח לקבל תשובות אמא מבולבלת.

06/01/2001 | 22:25 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום גם אם האבחון נעשה אצל פסיכולוג הרי את הריטלין שהיא תרופה המליץ לתת רופא שמן הסתם בדק גם הוא את הילד והתרשם ממצבו. במידה ולא כך התרחשו הדברים עליך לפנות לחוות דעת נוספת רפואית אצל פסיכיאטר ילדים מומחה. במידה ואינך יודעת להיכן לפנות כתבי אלי ואפנה אותך למקום מתאים. אגב, גם אם כל השרשרת היתה תקינה ועדיין יש לך ספקות, יש מקום לחוות דעת שניה אצל מומחה בתחום. כדי לדעת האם מדובר בוודאות בבעיות של קשב והיפראקטיביות צריך לראות איזה אבחון עבר הילד ומה כתוב בדו"ח האבחון וכל זאת לא ניתן כמובן לעשות במסגרת הפורום (שוב חוזרים לצורך לקבל ייעוץ מקצועי). תופעות לוואי לריטלין תוכלי לשמוע מד"ר פלד כאן בפורום. לריטלין יצאו מיתוסים שונים שרובם מוגזמים. אי שימוש בתרופה כאשר היא נחוצה פוגעת גם היא, ולכן אם אכן הריטלין נחוץ, חשוב לקחת אותו ולהתאים את הטיפול לילד. למשל, יש רופאים שנמנעים ממתן התרופה בחופשות ביה"ס. צריך שיהיה רופא פסיכיאטר קבוע שילווה את התהליך. לגבי טיפולים אלטרנטיביים ומשלימים לתרופות, ניתן להיעזר בטיפול פסיכולוגי, יש מספר גישות לטיפול ובהחלט ניתן להיעזר. את הטיפול המתאים צריך לבחור בהתאם להיכרות אישית ומקצועית עם הילד והרקע שלו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית