סכיזופרניה אינה פיצול אישיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/01/2001 | 08:33 | מאת: עירית פז

בניגוד למאמר המבלבל שהוצג בדף הפתיחה של MSN. סכיזופרניה ופיצול אישיות הן קטגוריות שונות לחלוטין. סכיזופרניה - מחלת נפש קשה, הקיימת אצל מרבית המאושפזים בבתי החולים לחולי נפש. היא קיימת באחוז קבוע באוכלוסיה ונחשבת כנובעת מגורמים ביולוגים. בעברית - שסעת. פיצול אישיות - הפרעת אישיות, הנובעת בד"כ מטראומות וגורמים התפתחותיים- סביבתיים. מאופיינת במספר "אישיויות" השוכנות אצל אותו אדם. נקראת גם"ריבוי אישיות". חבל שאנשים המחשיבים אצמם מומחים מטעים את הציבור. עירית פז פסיכולוגית קלינית

05/01/2001 | 10:38 | מאת: adi

לעירית שלום, חבל רק שאת מזלזלת ידע ובניסיון של אנשים אחרים. חשבי על זה. עדי

05/01/2001 | 11:36 | מאת: knl079

מסכים - הטעיה ח מ ו ר ה של הציבור שוב פעם - אסור לתת לחובבנים לנהל את הפורום - ולפרסם ללא ביקורת

05/01/2001 | 11:37 | מאת: ד"ר אבי פלד

מסכים - הטעיה ח מ ו ר ה של הציבור שוב פעם - אסור לתת לחובבנים לנהל את הפורום - ולפרסם ללא ביקורת

05/01/2001 | 18:01 | מאת: יהודה

כמו שתמיד אמרתי ואומר הם לא יודעים כלום הם רק סוגרים תיק.

06/01/2001 | 19:50 | מאת: ד"ר דרור גרין

עירית יקרה, את לגמרי צודקת. אמנם לא מצאתי את המאמר עליו את מדברת, אך השימוש במושגים לא מקצועיים ומבולבלים שגור לאחרונה גם בפי אנשי מקצוע. בלשון הדיבור נהוג לבלבל בין פיצול אישיות לבין סכיזופרניה. באותו אופן נהוג לדבר על 'תת-מודע', כמין מושג פופולרי שאין לו כל קשר למושג ה'לא-מודע' הפרוידיאני. לצערי, גם השימוש במושגים מקצועיים, כפי שלעתים נעשה בפורומים כגון זה שבו אנו נמצאים כעת, עשוי להטעות, שהרי המשתתפים בפורומים אינם אמונים על הז'רגון המקצועי והמושגים עצמם אינם אומרים להם דבר. אני מקווה שדבריך יפלו על אוזניים קשובות, ושאנשי המקצוע ימנעו משימוש במושגים מוטעים, וגם משימוש במושגים מקצועיים שלא ניתן להבינם, ויסתפקו בעצות כלליות או בהפניה למקורות מידע ולאנשי מקצוע. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית