בעיות ריכוז

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/10/2002 | 22:27 | מאת: מירב

כבר שנים רבות אני סובלת מבעיות ריכוז קשות וטיפול תרופתי לא עוזר. אני חוששת שריכוז כרוך באבדן שליטה ופרושו ללכת לאיבוד. האם מוכרת תופעה כזו? תודה.

30/10/2002 | 00:25 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מירב שלום הריכוז קשור לגורמים רבים. הקשב הוא משאב מוגבל ואם מאמצים מנטליים או רגשיים מופנים לדבר אחד, יש חוסר במשאבי קשב לדברים אחרים. צריך לכן לברר מה מקורות הקושי להתרכז. את מציינת שאת לוקחת תרופות וסביר להניח שתפקידן לטפל בבעיה כלשהי. צריך לברר האם בעיה זו מוכרת ככזו שגורמת לקשיים בקשב ובריכוז. אני מציע שתתייעצי עם הרופא המטפל שבוודאי מכיר אותך באופן אישי ויידע לתת תשובה יותר מדוייקת על הבעיה ממנה את סובלת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית