אנורקסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/10/2002 | 20:51 | מאת: ענבל

שלום יש לי חברה קרובה בת 25, חולת סוכרת נעורים, שכבר כשנה וחצי סובלת מאנורקסיה. עובדת היותה חולת סוכרת, מקלה עליה לרזות ובמקביל מחמירה את מצב בריאותה, יוצר מכל אנורקסית אחרת. בעבר הייתה מאושפזת מרצון בבית חולים להפרעות אכילה, והדבר רק החמיר את המחלה (שכן שם למדה שיטות נוספות להרזייה והרעבה). היא נמצאת בטיפול אצל פסיכיאטר. אינני יודעת אם היא לוקחת תרופות פסיכיאטריות. שאלתי היא: מהם הגורמים במוח, שגורמים לאדם הרוצה לצאת מהאנורקסיה, לא להצליח לעשות זאת? מהם אותם "כוחות" שחזקים ממנה, ולא מאפשרים לה להחלים? בתודה מראש ענבל

27/10/2002 | 22:29 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ענבל שלום למעשה אין לשאלותיך תשובה חד משמעית. המדע אינו יודע להסביר תהליכים מוחיים שכאלה למרות כל הקדמה הרפואית. מה שחשוב להבטיח שחברתך תשאר בהשגחה טיפולית שכן אצלה יותר מאחרים יש סכנת מוות מממשית בהפרעת האכילה. מדובר בהפרעה לא פשוטה ועקשנית ונדרשים הרבה כוחות נפש כדי להתמודד איתה ולנצח אותה. טוב שיש לה חברה שיכולה לתמוך ולעודד אותה להמשיך בטיפול. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית