חרדת נטישה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/10/2002 | 04:49 | מאת: לילי

בתי בת השנתיים הולכת מזה כשנה לגן. במשך כל התקופה לא היו לה בעיות הסתגלות או פרידה מאיתנו ונראה היה כי היא מאושרת וטוב לה. בשבועות האחרונים שמנו לב כי היא מתקשה להפרד מאיתנו בבקרים ופורצת בבכי בכל פעם שמשאירים אותה בגן (אף פעם לא קרה בעבר). הגננת הפנתה את תשומת לבנו לעובדה שהיא מדברת הרבה יחסית על אביה. בנוסף היא גם החלה לנשוך ילדים. (אם כי נראה כי נכון לעכשיו התופעה בנסיגה). האם אלו תופעות נורמליות לגילה או שמא היא משדרת כי היא במצוקה אמיתית? כיצד להתמודד עם העניין?

26/10/2002 | 23:17 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לילי שלום חרדת נטישה אופיינית לילדים בני שנתיים. עם זאת כדאי לשים לב לסימני המצוקה של הילדה ולראות האם בכל זאת יש גם משהו ייחודי לה בתקופה הנוכחית. נסו להיות בקשר הדוק יותר עם הגננת ולעקוב אחר התנהגותה גם בשעות האחרות. אם אתם מרגישים שהיא במצוקה תוכלו להתייעץ עם פסיכולוג ילדים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית