הפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/10/2002 | 19:12 | מאת: sara

לדר' קפלן שלום, אבקש לדעת מהן הסיבות להפרעת אישיות גבולית, האם היא משהו זמני או קבוע, האם יש טיפול תרופתי ומה מטרתו והאם יש גם טיפול אחר ומהו תודה, sara

22/10/2002 | 21:38 | מאת: שאול

1. האם באמת 20% מהמאושפזים במחלקות פסיכיאטריות (כולל אשפוז יום) הם בורדרליין. 2. מה המשמעות של המונח "הפרעת זהות מינית" שנזכר במאמר ? (נאמר בקשר לערבוב בין BPD וליקויים אחרים) האם מדובר בנטיה מינית או באשה שמרגישה כגבר וגבר שמרגיש כאשה ?

22/10/2002 | 22:29 | מאת: שאול

http://www.sahar.org.il/bpd.asp

22/10/2002 | 21:46 | מאת: HERA

שרה, הסיבות להפרעת האישיות הגבולית מצויות - ברובן - בהתפתחות המוקדמת של האדם. הרבה פעמים, ההפרעה מתפתחת על רקע של התעללות בילדות, אבל לא רק! מכיוון שהאבחנה שנויה במחלוקת, גם הסיבות לא תמיד ברורות לחלוטין. עיקר הטיפול בהפרעה הוא פסיכולוגי, מכיוון שהיא תמידית ואינה חולפת. האדם לומד לחיות איתה, ולהפיק את המירב מהחיים עם ההפרעה ברקע. המטרה היא, להכיר את ההפרעה ואת ההשלכות שלה על הפרט, ומתוך זה ללמוד איך להתגבר על הנקודות הקשות. טיפול תרופתי ניתן במקרים שבהם יש ברקע גם דכאון. HERA.

22/10/2002 | 23:51 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שרה שלום מדובר באבחנה רחבה שאנשים רבים יכולים לקבל אותה ולכן הסיבות מגוונות ולא קבועות. בחלק מהמקרים ניתן להיעזר בתרופות ובחלק לא. אני מציע להימנע מהשימוש באבחנה הפסיכיאטרית ולנסות להתמקד במה מציק וכיצד מתמודדים עם הבעיה האישית ולא עם הכותרת שניתנה במסגרת כזו או אחרת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית