משפחה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/10/2002 | 13:22 | מאת: אסתר

שלום לך כשסבא שלי ניפטר מצד אבי (אבי ניפטר לפניו)אמי סידרה או גנבה ירושה מסבא שלי לעצמה בלבד, הבית והכסף לקחה במירמה שרק גנב מקצועי מסוגל לבצע גניבה כזאת אנו 3 אחיות נשואות באושר אימי לא חיה טוב עם אבי לא היה להם אהבה ולא מכנה משותף אימי מזרחית ואבי אשכנזי והפער ביניהם היה גדול,כשגנבה אמי את הירושה היא שיתפה את אחיה וכמובן אחיה שיתף פעולה ויצא גם עם לא מעט כסף שלא מגיע לו כמובן כעסנו אבל ידינו היו קבולות מפני שליכאורה הכל היה חוקי ,עכשיו אח שלה חולה והוא הסתכסך עם ילדיו ,הוא גרוש,אז אימי ואחותה שוב הצליחו להוציא ממנו ירושה על שמם כמובן ,אימי היא טיפוס שתלטן ,שום דבר לא מוצא חן בעיניה תמיד כעוסה ולא נעימה ותמיד מצליחה להרגיז את בנותיה בצורה נוראה , לא יודעת לחיות בשלום עם בנותיה אף על פי שהשלמנו איתה אחרי שגנבה את הכסף מסבי אבל לא שכחנו ,היא לא יודעת להעריך דבר היא כאילו מכוכב אחר,,, הפעם כעסתי עליה כשחזרנו לגנבה של סבי וגנבה מאחיה בשיתוף פעולה של אחותה אנו כועסות עליה מאוד ולדעתי אין מחילה כשהיא ממשיה לגנוב בהסתר עם אחותה כשהן אחראיות על אחיהן החולה , מה דעתך?האם יש צדק או סיבה לדבר איתה כאילו לא קרה דבר? אני לא מאחלת לשום משפחה לחוות גנבת ירושות וכו' תודה

23/10/2002 | 00:04 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אסתר שלום ענייני כספים וירושות מעלים לפעמים דברים קשים בתוך משפחות. בד"כ הכסף והרכוש מעוררים תחושות שנזרעו כבר קודם לכן, אבל נותנים להם דחיפה קדימה. לא אוכל לייעץ לך כיצד לנהוג עם אמך. זו לא שאלה שאפשר לענות עליה בצורה אובייקטיבית או מדעית. היה טוב אם היית יכולה להתייעץ עם אדם שמצד אחד מכיר מקרוב את המשפחה, אבל מצד שני לא מעורב בכל מה שקרה ויוכל לתת לך תמונת מצב אובייקטיבית מתוך הבנה אמיתית של היחסים בינכם. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית