מהות הפסיכותרפיה בפרוץ דיכאון מז'ורי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/10/2002 | 20:37 | מאת: שאול

ד"ר קפלן שלום השילוב בין פסיכותרפיה לתרופות בדיכאון מז'ורי הוא הטיפול האפקטיבי ביותר בתחילת הדיכאון. האם בדיכאון מז'ורי כאשר מדברים על שילוב בין פרמקולוגיה לפסיכותרפיה הפסיכותרפיה היא בדרך כלל קיצרת מועד ? שאול

20/10/2002 | 23:30 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שאול לא. בד"כ מדובר על ליווי בתהליך פתוח ודינמי שאינו קצר מועד. עם זאת, ההבחנה בין קצר לארוך מועד לא תמיד תקיפה. אני מעדיף לדבר על טיפול ממוקד לעומת טיפול פתוח, ובעיקרון אפשר לשלב בין השניים ברוב סוגי הטיפולים והבעיות. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית