היפראקטיביות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/10/2002 | 13:13 | מאת: זהבה

שלום רב בני בן השלוש התחיל השנה ללכת לגן גנון של עירייה (הוא הייה במעון של נעמת מגיל שלושה חודשים) הגננת החדש שאלה אותי לגבי היפראקטיביות היא אמר שהיא עדיין לא בטוחה אבל שאולי כדי לברר. אנו (הוריו) נמצאים כבר בטיפולו של פסיכולוג לצורך הדרכת הורים ונאמר לנו שהוא חסר גבולות בינתיים ישנו איזשהו שיפור בהתנהגותו של הילד גם מפני שאנו מנסים וגם קצת מצליחים להציב גבולות וגם הגננת החדש היא די "קשה" השאלה היא: איך אפשר לזהות היפראקטיביות, במה זה מתבטא ברצוני לציין שבני מסוגל להתרכז בסרט ואפילו בשניים לשבת בשקט ללא תנועות חסרות שקט. הוא מאוד אוהב לגזור ולצייר וזוכר שירים בע"פ וגם מקומות אפילו מפעם אחת שאנו מצאים שם. לתשובתך אודה!

20/10/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר אורן קפלן

זהבה שלום היפראקטיביות מאובחנת ע"י איש מקצוע בלבד, פסיכולוג או פסיכיאטר ילדים. אם הילד נמצא בגן של העיריה כדאי לפנות לפסיכולוג השירות הפסיכולוגי של העיריה ולהתייעץ איתו בנושא. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית