הפער בין העובדות לתודעה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/10/2002 | 19:08 | מאת: שאול

שלום לכולם בדיכאון מז'ורי גם אם הוא קל יש סבל נפשי רב שאי אפשר לשכוח אותו. אני יודע שהדיכאון המז'ורי דגר במשך שנים רבות עד שטריגר שיחרר אותו. ברור לי עובדתית שהייתי במה שקוראים "דיכי" דכדוך או דיסטימיה שנים לפני שנכנסתי להגדרה של הפרעה נפשית. התקופה שפרץ גל הדיכאון ,הסבל התמודדות וההחלמה נחשבת בעיני לתקופה הירואית כמו מלחמת עצמאות של אומה. היום שבו הגעתי חבול ומוכה לפסיכיאטר והשתחררתי מהאזיקים המאיימים של הדיכאון נחשב עבורי ללידה מחדש. בתקופה שהדיכאון דגר הגיוני שהיתה לי מצוקה נפשית והראיה שנעזרתי באלכוהול ושמעתי מוסיקת אבל נון סטופ. את התקופה טרם פרץ הדיכאון אני זוכר כתקופה רגילה שהיתה מלוה בקשיים. את הקשיים אז אני מפרש כהתמודדות עם בעיות קיומיות ולא כחוויה שצריך לייחס לה משמעות. חידה תודה שאול

19/10/2002 | 22:57 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שאול טוב שמצאת את הדרך לשינוי. זה לא מחסל את הבעיות אבל נותן תקווה ודרך להתמודד איתן אחרת. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית