חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/10/2002 | 01:16 | מאת: בובי

שלום רב! בעייתי היא קצת מורכבת אבל אנסה לתמצת אותה.אני בן 25 עוד מעט ולפני שנתיים לערך עברתי משבר נפשי ביציאה לבילוי השתמשתי במריחואנה [גראס ]יש לציין שלא בפעם הראשונה ולפתע בעת נסיעה התחלתי להזיע דופק מואץ הכל נראה כזה כמו שקמים משינה כזה ממש תחושות של סוף העולם פחד מאיבוד שליטה רצון עז לברוח זה הייתה חוויה הכי קשה שידעתי בחיי אני זוכר רק שברחתי ורציתי להיות לבד זה היה כל כך קשה שמאז אני לא נוסע במכוניות ולא מרבה להתרחק מקום שבטוח לי בו נהפכתי לפאסיבי בחיי וזה מלווה אותי עד היום אין בכלל צורך לומר שאני לגראס לא יתקרב לעולם אבל אני חושש שאני לא אתפקד בעתיד כי עקב אותו היום השתנו חיי לרעה ואני ממש אובד עצות מה יש לי אני בטוח שאני נורמלי אבל עבר בי זעזוע ואני פשוט מנסה להבין מה קרה לי ולנסות לצאת לדרך חדשה אם תוכל לתת לי את דעתך המקצועית ואת התרשמותך על הסיפור הזה אני אודה לך מאוד אמנם אני טיפוס שלא אוהב לשטוח את בעיותיו אבל אני ממש אובד עצות ! בתודה מראש

17/10/2002 | 18:12 | מאת: HERA

בובי, יש לי חברה, שעברה את ההתנסות שחווית. בעקבות שימוש בגראס "נוצרו" אצלה חרדות והפרעה אובססיבית. הטיפול שהיא קיבלה היה משולב: שיחות אצל פסיכולוג וטיפול אצל פסיכיאטרית. בתור צופה מהצד, אני חייבת לציין שזה לקח קצת זמן, אבל אפשר היה לראות את ההתקדמות שלה. היא הפסיקה את הטיפול באמצע (וזה חבל), אבל עדיין היום מצבה יותר טוב ממה שהיה לפני. תנסה לפנות לפסיכיאטר, שיתרשם מהמצב, ויחליט אם יש צורך במתן טיפול תרופתי. כמו-כן, הוא יוכל לומר לך עם יש צורך גם בטיפול פסיכולוגי. HERA.

17/10/2002 | 23:24 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בובי שלום אני מסכים עם הרה שכדאי שתפנה לטיפול. לפי מה שתארת יתכן שעברת התקף חרדה (שמכונה התקף פניקה) ושכעת אתה סובל מתופעות הלוואי של הפרעת החרדה. יש אפשרות לטפל בבעיה, אבל צריך ליזום לשם כך פניה לטיפול. יתכן שתוכל להיעזר בתרופות ומומלץ לשלב טיפול בשיחות. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית