בעיות אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/10/2002 | 14:50 | מאת: חגית

שלום ד"ר קפלן. אני בת 26. בשנתיים האחרונות ירדתי המון במשקל. כיום משקלי נע בין 45 - 47 כשגובהי הוא 163. היתה תקופה שבה כמעט ולא אכלתי, ועכשיו אני אוכלת (לא כמויות גדולות) אבל אחר- כך אני הולכת להקיא. אני יודעת שזה לא טוב, ובכל זאת איני מצליחה להפסיק. אני כל הזמן חושבת שהתקופה שבה לא הייתי אוכלת היתה יותר טובה מזו שבה אני אוכלת ומקיאה. כשלא הייתי אוכלת, היתה לי שליטה מלאה על מה שאני מכניסה לפה, ועכשיו אני מרגישה שאני לא שולטת במצב. אני לא יודעת מה לעשות. אני לא רוצה לפנות לרופא המשפחה.... למי אני יכולה לפנות? האם אני צריכה לכת לטיפול? כי לפעמים אני מרגישה שאני אוכל לפתור את זה לבד- אם אני באמת ארצה בכך..

16/10/2002 | 14:52 | מאת: שאול

רופא המשפחה ידע לאן להפנות אותך ואת צריכה לעשות את זה באופן מיידי.

16/10/2002 | 16:47 | מאת: HERA

חגית, את אכן נמצאת בתת-משקל, דסר שכרוך בסיכונים מרובים. הפרעות אכילה, בהרבה מקרים, כרוכות בצורך לשלוט במה שקורה מסביבך. רופא משפחה יכול לומר שיש לך בעיה, אבל הטיפול צריך להיעשות ע"י שילוב של אנשי מקצוע: דיאטנית, פסיכולוג ופסיכיאטר. את השילוב הזה אפשר להשיג בפניה לאחת מהמרפאות בארץ שמתמחות בהפרעות אכילה, או בעמותות כמו "שחף" או "אביב". המחשבה שתוכלי לפתור את זה לבד מובנת אך שגויה, מכיוון שבשלב מסויים ההפרעה משתלטת על האדם, ואין מוצא, אלא בפניה לטיפול מקצועי. אל תתמהמהי, חבל על כל יום שעובר בלי טיפול. HERA.

16/10/2002 | 23:30 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חגית שלום אכן כפי שכתבו לך כדאי לפנות בהקדם לטיפול. טוב שאת מודעת לכך שקיימת בעיה, אבל ברוב המקרים מודעות זו לא תעזור לך להשתלט על המצב לבדך. פני לטיפול בהקדם האפשרי כדי למנוע נזקים גופניים שאינם הפיכים. הפרעת אכילה שמחמירה עלולה להיות סכנת חיים של ממש ולא "סתם" דיאטה חריפה. תוכלי להיעזר אולי באתר של אביב http://www.solgar.co.il/aviv בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית