הפרעות שינה קשות כתוצאה ממילואים בשטחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/10/2002 | 14:58 | מאת: סמי סביב

יש לי חבר (בן 27) (אני יודע שזה נשמע מצוץ, אבל זה באמת לא אני), שהיה אצלי אתמול וסיפר לי את הסיפור הבא: לפני כ- 4 חודשים הוא חזר משירות מילואים של כחודש בשטחים. הוא היה מוצב במרכז חברון, בדירה מפונה של פלסטינאים. המקום היה מפחיד מאוד ככל הנראה, הוא ציין כי היה הולך לישון, וכל רחש היה מקפיץ אותו, משום שהיה חשש אמיתי לחייו. חברו לפלוגה נהרג בזמן שירותו שם. מאז שחזר הוא אינו מצליח לישון בלילה. סיוטים חוזרים ונישנים, הוא מתעורר כל הזמן בפחד, כשאישתו מתקרבת אליו בלילה הוא מבועת ומפוחד ומסוגל אפילו לצעוק ולתקוף אותה מתוך שינה. גם אם היא מדליקה את האור, ומזהירה אותו כי היא נכנסת לחדר הוא עדיין מאוד נבהל מכך. הפרעות אלו גורמות לנדודי שינה חריפים ומפריעות לו בתפקוד היום-יומי ומטרידות מאוד את הזוג הצעיר. אשמח לשמוע כל רעיון בכל כיוון שהוא מה לעשות? למי לפנות? איך מטפלים בדבר כזה?? תודה מראש....

13/10/2002 | 16:54 | מאת: זה לא אני

תפנה אותו לפסיכיאטר,

13/10/2002 | 16:56 | מאת: סמי סביב

מכיוון שהוא מאוד מתנגד לכך, האם תוכל לתת לי עוד קצת פרטים? במה טיפול כזה יכול להועיל? האם יש תרופות לכך? מהי התסמונות אותה הזכרת ומה הם הסימפטומים שלה? תודה מראש...

14/10/2002 | 01:16 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סמי שלום חברך סובל מתסמונת דחק פוסט טראומתית PTSD חשוב להפנות אותו לטיפול פסיכולוגי מתאים. תוכל לפנות לפורום הלם קרב כאן באתר. רצ"ב שני קישורים עם חומר רלוונטי: http://www.psychologia.co.il/emdr.htm http://www.psychologia.co.il/anxiety30.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית