דרוש שינוי משמעותי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/01/2001 | 21:22 | מאת: מרום

שלום רב אני בן 22. החלטתי שברצוני ללמוד פסיכולוגיה. כיוון שאני לקוי למידה, הלימודים האקדמאים מאיימים עליי מאד אך איני רוצה לוותר. אני חש שיש לי מה לתרום בתחום זה והוא מעניין אותי מאד. אסטרטגיות הלמידה שלי לקויות למדי והלכה למעשה אין לי שום סיכוי לעמוד בתחרות האדירה בחוג זה ובעיקר בקבלה לתואר השני. גם הציון הפסיכומטרי מהווה בעיה קשה כיוון שאני איטי בעיבוד מידע והמרכז הארצי לבחינות ולהערכה החליט ש"על קושי זה אין נותנים הקלות כיוון שאחת ממטרות הבחינה היא לבחון מיומנות זו". אך הבעיה העיקרית היא שמיומנויות הלמידה שלי חלשות וגם אם הייתי מקבל 800 בפסיכומטרי, הייתי מתקשה להתמודד עם שגרת הלימודים האינטנסיבית בחוג, הדורשת קריאה, סיכום ותמצות בעיקר באנגלית. אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות ו/או למי לפנות לעזרה. אני מודע מאד לבעיותי והתסכול וחוסר האונים בתחום הלימודים לעיתים קשה מנשוא ומייאש מאד. השכלה אקדמאית מעניינת וחשובה לי מאד ולעיתים אני רואה מטרה זו הולכת ומתרחקת ממני. בתודה מראש מרום

02/01/2001 | 21:56 | מאת: טלי וינברגר

מרום שלום רב, לפי הידוע לי המידע שבידיך לגבי התמודדות של מוסדות אקדמיים עם סטודנטים לקויי למידה, הינו מעט מוטעה. בכל אוניברסיטה יש ועדה לפניות סטודנטים ושם ניתן לבקש הקלות שונות בהתאם לליקוי. יתרה מזו, אתה מדבר על האינטנסיביות של התואר בפסיכולוגיה. זה לא חייב להיות ככה. אתה יכול לפרוס את התואר לכמה שנים שמתאים לך. אפשר יותר משלוש שנים. הכל בהתאם ליכולותיך ורצונותיך. לגבי הדרישות לאונ', דהיינו, פסיכומטרי. אני מודעת לבעייתיות הקיימת בעיקר לגבי ליקויי למידה בקשר למבחן זה. יתתכן ותוכל ליצור קשר עם האוניברסיטאות עצמן ולבדוק מה ניתן לעשות בעיניינך. תמיד יש "חריגים". אולי הם יסכימו לחרוג מהנוהל של קבלה רק עם ציון פסיכומטרי. יתרה מזו, ברוב המכללות ניתן להתקבל עם ציוני בגרות גבוהים וללא פסיכומטרי. אם הנושא חשוב לך מאד, תשפר את הבגרויות במידה הרצויה, ותגשים את חלום לימודיי הפסיכולוגיה. ואפשרות אחרונה נתונה כמובן לאונ' הפתוחה, שם אין צורך בציון פסיכומטרי. הבעיה תיהיה בדרך לתואר השני, אז תצטרך להגיע שוב לאותה נקודה, אלא אם תחליט לסטות מעט מהחלום, ו"להתפשר" על מקצוע טיפולי מקביל, כמו מטפל באומנויות, בבע"ח, במוסיקה, בתנועה או בדרמה. ללימודי טיפול אלו, מספיק גם התואר של האונ' הפתוחה. תחשוב על זה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה. בברכה, טלי פרידמן

03/01/2001 | 00:11 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מרום שלום אני מצטרף לדבריה של טלי, וחשוב היום להתמקד בלימודי התואר הראשון ולא לחשוב עדיין על התואר השני. אולי מתוך הלימודים תשנה בכלל את דעתך ותרצה ללמוד משהו אחר בהמשך? ובכל זאת לגבי ההמשך, כיום ניתן להתקבל עם התואר של האוניברסיטה הפתוחה והמכללות גם ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה באוניברסיטאות. נכון שזה יותר נדיר, אבל אני מכיר בוגרי תואר ראשון מהאוניברסיטה הפתוחה ומהמכללות שהתקבלו ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה באונ' ת"א. חשוב שתעבור איבחונים פורמליים ועימם תוכל לקבל את הפטורים המתאימים, גם במסגרת הבחינה הפסיכומטרית וגם במסגרת האוניברסיטה לאחר מכן. יש כיום הרבה מודעות לנושא. תוכל להתייעץ בניצ"ן באזור מגוריך, הם מאבחנים גם מבוגרים עם ליקויי למידה. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

04/01/2001 | 13:13 | מאת: מרום

שלום רב ראשית תודה על התגובה המהירה וכן תודה על הרעיון לפנות ישר לאוניברסיטאות. ידוע לי שיש מודעות רבה לנושא באוניברסיטאות ואני מאמין שיש מודעות רבה יותר בחוג לפסיכולוגיה אך עם ציון פסיכומטרי 474 וממוצע בגרויות 97.8 בלבד (נבחנתי בע"פ ויחסית לדרישות זה ממש לא גבוה) אני לא כ"כ אופטימי שיבואו לקראתי. אנסה בכל מקרה כי העניין חשוב לי מאד ואולי גם אקח את עצתך לשפר את הבגרויות למרות שללמוד לבגרות לבד נראה לי די בלתי אפשרי (לכל הבגרויות למדתי עם חברים שידעו לסכם את החומר ובכך עקפתי את הקושי שלי). שוב תודה מרום

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית