אובססיבית ליופי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/10/2002 | 12:01 | מאת: נעמה

אני אשה כבת 30, אקדמאית , אם לשניים, מאז ומתמיד היתי אשה יפה, ולצערי היופי היה מרכז חיי, לאחר הלידה שמנתי 20 ק"ג, ועל פניי נוצרו כתמי הריון , פתאום הפכתי לאדם פשוט וחסר חן. לפתע נפשי התרוקנה מתוכן היופי ואת המקום הפנוי תפס התסכול וחוסר הבטחון. מה עליי לעשות????

10/10/2002 | 19:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נעמה שלום האינטראקציה בין פנים לחוץ מורכבת. פעמים רבות העיסוק ביופי החיצוני עוזר להתעלם מעיסוק ביופי הפנימי, וכשלפתע יש שינויים בחוץ, נוצרת ריקנות בפנים. במוקדם או במאוחר זו התמודדות שיש לעבור אותה כיוון שהגוף מתבגר ואינו נותר אותו דבר. אולי זה הזמן להתחיל לבדוק מה קורה בפנים בצורה יותר מעמיקה ומקצועית. במקביל אני מתאר לעצמי שתוכלי לצבור כוחות גם כדי לרזות ולטפל בחוץ, אבל לא באותה צורה אובססיבית כמו בעבר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית