שאלה מהותית...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/10/2002 | 09:30 | מאת: ליאור

ד"ר אורן (ושאר הנוכחים) שלום, רציתי לדעת האם טיפול פסיכולוגי מתייחס לסוגיית הנשמה? ז"א האם בטיפול הפסיכולוגי יש איזה שהיא התייחסות לאלמנט הרוחני שבנו או שהפסיכולוגיה מתייחסת אך ורק לתפוסים ברי הוכחה? איך הפסיכולוגיה מגדירה תודעה? אם אין זה המקום לענות הייתי שמח אם היית מפנה אותי לאתרים רלוונטים המדברים על ההתיחסות של הפסיכולוגיה לתודעה/מודעות וכו'. תודה רבה מראש, ליאור

09/10/2002 | 16:48 | מאת: HERA

ליאור, יש, כיום, פסיכולוגים שמשלבים טיפול קונבנציונלי עם התורות הרוחניות, או במילים אחרות - פסיכולוגיה טרנספרסונלית. הטיפול מבוסס על עקרונות הפסיכותרפיה מצד אחד ועל שיטות של התפתחות רוחנית מצד שני. הפסיכולוגיה הקונבנציולית לא תמיד מכירה את המושג "נשמה" במובן הרוחני, ויש גם פסיכולוגים שמסתייגים מזה. HERA.

09/10/2002 | 22:45 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ליאור שלום פסיכולוגיה בהגדרתה עוסקת בתופעה רוחנית. יש תחומים בפסיכולוגיה שמנסים להסביר את הביטוי הנפשי (שבעיני הוא דומה מאוד למה שאתה קורה רוחני) של תופעות גופניות, אבל בסופו של דבר הכל סובב סביב נושאים שאינם גשמיים: תהליכי חשיבה, מודעות, רגשות וכו'. לכן קשה לי לכוון אותך לתחומים מסויימים כיוון שבעיני בקשתך מקיפה את כל הפסיכולוגיה כולה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית