בעיות בזיכרון לטווח קצר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/10/2002 | 08:19 | מאת: מיכל

שלום, לאחרונה חלה אצלי תופעה של חוסר יכולת לזכור. מדובר על קושי רב. מה שמפתיע הוא שמעולם לא היו לי בעיות כאלה - להיפך, הזיכרון שלי היה אחד הדברים שתמיד התפארתי בו. מה קורה לי? מה עליי לעשות? למי לפנות? איך לטפל? אודה לתשובה, מיכל

09/10/2002 | 16:52 | מאת: HERA

מיכל, מכיוון שכתבת, שתופעת השכחה התעוררה רק לאחרונה, אני חושבת שכדאי שתבדקי אם קרה משהו... לאו דווקא בתחום הפיזיולוגי (מכה חזקה בראש לדוגמא), אלא שינויים - אפילו קטנים - שהתרחשו בסביבתך או בחיים האישיים שלך. בד"כ, זכרון שמתפקד כראוי לא "מתקלקל" סתם ככה. אגב, מדוע ציינת בכותרת שמדובר בבעיות לטווח הקצר? בכל מקרה, אם העניין מפריע לך באורח החיים ומטריד אותך מאוד, כדאי לפנות לפגישת ייעוץ עם איש מקצוע. HERA.

10/10/2002 | 22:16 | מאת: מיכל

תודה על התשובה. האם ביטוי "גורם מקצועי" הכוונה לפסיכולוג או שמוטב לגשת לרופא משפחה לסדרת בדיקות וכו'?

09/10/2002 | 22:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיכל שלום אני מתאר לעצמי שאת לא מתייחס למאגר הזיכרון שנקרא טווח קצר אלא לכך שאת שוכחת דברים בטווח זמן קצר. בכל מקרה זה לא ממש מהותי. סיבות לירידה ביכולת הזיכרון הן רבות. הנפוץ ביותר הם מצבי לחץ או/ו חרדה שפוגמים ביכולת הזיכרון. הבעיה אינה בהכרח בשליפת המידע אלא בחוסר קשב מספיק בזמן הכנסת המידע לזיכרון, ואז כשבאים לשלוף אותו מן הסתם הוא לא נמצא שם באופן זמין. כאמור יש סיבות רבות. במידה ואת סבורה שמדובר בבעיה שמקורה פסיכולוגי כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי, לא כדי לטפל בזיכרון, אלא במקורות הנפשיים שבעקבותיהם הזיכרון פחות טוב. אם הבעי ממוקדת בזיכרון ואינך מצליחה לקשר זאת למשהו פסיכולוגי שאת חווה, יש ספרים רבים על זיכרון ושיפור זיכרון ותוכלי בוודאי להיעזר באחד מהם. בברכה ד"ר אורן קפלן

10/10/2002 | 22:18 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית