חוסר רצון ללכת לבית ספר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/10/2002 | 12:43 | מאת: רוני

ד"ר קפלן שלום, בני בן 10, ומגלה חוסר רצון ללכת לבית הספר עקב הצקות מצד ילדים אחרים. הוא הולך לבית ספר ומיד חוזר הביתה. דיברנו עם מנהלת בית הספר והיא אומרת שהיא תעזור אבל גם אנחנו צריכים לעזור לילד. הילד נמוך ורזה לגילו ומרכיב משקפיים. הילד מפחד מהילדים בגלל ההצקות. איך אפשר לעזור לילד? לתת לו ביטחון עצמי וחיזוקים?

08/10/2002 | 16:44 | מאת: HERA

רוני, האם, מלבד המנהלת, דיברתם עם עוד גורמים בבי"ס כגון היועצת? לא צריך להיות מצב שבו ילד מפחד ללכת לבי"ס בגלל ילדים אחרים. בטחון עצמי אפשר לתת בבית; אפשר לשלוח את הילד לחוג קראטה/ ג'ודו וכו' - לא בשביל שיכה אחרים, אלא בשביל שיתחיל לבטוח ביכולות שלו. כדאי להגיע, אם הילד, לטיפול כדי להבין מאיפה נובע חוסר הבטחון, וכדי שאתם תקבלו כלים בשביל לתמוך בו בבית. HERA.

08/10/2002 | 23:48 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רוני שלום אכן צריך לערב גורמים טיפוליים בבית הספר ולא רק את ההנהלה. תוכלו גם ליצור קשר עם השירות הפסיכולוגי של העיריה ולדבר עם פסיכולוג/ית ביה"ס. אין צורך בהפניה וניתן ליצור איתם קשר ישיר. חוויית ההשפלה שעובר הילד מאוד לא נעימה. הוא זקוק להרבה תמיכה הן ברמה הפסיכולוגית והן ברמת ההגנה המעשית מול האלימות שהוא חווה. רצוי להפעיל את כל האמצעים האפשריים כדי שהוא יוכל לחזור ללימודים בבטחה בהקדם האפשרי, כל המתנה גרועה מאוד מבחינה התפתחותית. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית