בעיה מדירת שינה!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/10/2002 | 14:32 | מאת: ארז

הני בחור בריא בן 26. לאחרונה מצאתי עצמי ער בבית. הקימה מהשינה היתה כמעט בלתי מודעת או מעורפלת בעליל. מצב העירפול נמשך לא יותר מדקה שתיים אולם במהלכם קמתי מהמיטה ועברתי לסלון תוך מחשבות הקשורות בחלום. אני חושש ממצבים מביכים אליהם אני עלול להיקלע עקב כך. האם תופעה זו נורמאלית? מה עלי לעשות בכדי לטפל בכך?

06/10/2002 | 16:43 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ארז שלום במידה ואתה סהרורי, כלומר הולך מתוך שינה, זו הפרעת שינה שדורשת בדיקה במעבדת שינה. אם מדובר על מצב ביניים בו התעוררת אבל עדין לא התאפסת לגמרי, זה מצב אפור יותר. נסה לחסום את המיטה במשהו שאם תיגע או תדרוך עליו מתוך מצב הערפול יזכיר לך שאתה באמת ער ואמור לעצמך זאת לפני השינה. במידה ויש ספק פנה לייעוץ במעבדת שינה. יש מעבדה טובה בתל השומר ובטכניון. בברכה ד"ר אורן קפלן

06/10/2002 | 19:27 | מאת: ענת

לי קרה אתמול שהתעוררתי מחלום מעיק ולא ידעתי להחליט האם אני ערה או עדיין ישנה. זה מאוד הלחיץ אותי. האם זה נורמלי? האם זו בעיה נפשית?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית