בריחה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/10/2002 | 16:46 | מאת: אלמירה

אני בת 36 ומגדירים אותי כמכורה לעבודה. בזבזתי את כל השנים בעבודה. השקעתי מבלי לתת את הדעת למה. וכשהבנתי שהעבודה הפכה למקלט רציתי לשנות. אבל גיליתי שאני לבד ושכחתי איך לעשות דברים אחרים. אין לי חברים או מכרים מחוץ לעבודה. חייתי חיי בדידות. ועכשיו אינני יודעת כיצד לצאת מזה. לבד אני לא מסוגלת. אני ממשיכה לעשות את הדבר היחיד שאני יודעת לעשות - לעבוד. מחפשת דרך. מחפשת עזרה.

05/10/2002 | 21:14 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלמירה שלום את העבר אי אפשר לשנות, ואולי זה מה שהתאים לך בשנים הקודמות. במידה ואת רוצה לשנות צריך לעשות הן שינויים התנהגותיים באורח החיים, אבל גם להשקיע בעבודה פסיכולוגית פנימית כדי להבין את מה שדוחף אותך להתמכרות לעבודה ומונע ממך חיי חברה. אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ולקחת את הזמן למסע אל העצמי שלא בהכרח יהיה קצר וממוקד. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית