עצלנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/10/2002 | 22:04 | מאת: רעות

שלום לד"ר קפלן אני אישה בת 29,מוצלחת בסה"כ עם עבודה טובה וחברות רבות.יש לי בעיה רצינית של עצלנות.אני לא מצליחה לעשות דברים רבים שאני הייתי רוצה לבצע או להשיג בגלל העצלנות שלי,לפעמים מדובר על דיאטה ולפעמים על לצאת למסיבה.לפעמים זה בדברים יותר חשובים,כמו לסיים את התואר שאני דוחה את הגשת החובות האחרונות כבר שנים,וגם עד שהתחלתי אותו יצאה לי הנשמה. אני לא יכולה ללכת לטיפול נפשי,בעיקר כי כרגע אני במצב כלכלי לא טוב.אבל יש לי בעיה קשה והיא גם משפיעה לי על יצירית קשר עם בנים.אני לפעמים עצלנית מכדי להתחיל דיאטה ואז מרגישה רע עם עצמי ואז לא יוצאת ואם כבר יוצאת אז בחוסר חשק וככה לא מצליחה להכיר בנים.גם אני מתחילה דברים ומפסיקה באמצע. אני יודעת שזו נשמעת בעיה שכיחה,אבל אצלי היא יותר רצינית.ולמרות שמדובר בבעיה כזו רצינית ואני יודעת שעיצה באינטרנט לא תיפתור לי אותה.הייתי מודה על הכוונה,ואיך אפשר לצאת מזה ואם לא,אז פשוט לקבל את זה וזהו? ביי רעות

04/10/2002 | 23:12 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רעות שלום את מתארת מצב של דחיינות ואת מרגישה שהיא קיצונית ופוגעת באיכות חייך. הרבה פעמים יש סוג של חרדה או דיכאון סמוי מאחורי תופעות דחיינות כפי שאת מתארת, זה משפיע על דפוסי ההתנהגות בחיים ונתפס כסוג של אישיות עצלה על ידי הסובל מהבעיה, אבל בד"כ לא מדובר באמת בעצלנות. השאלה רעות, מדוע את מוצאת את עצמך במצבים הללו, וזו שאלה שכנראה עדיין לא נתת לעצמך באמת דין וחשבון מעמיקים עליה. אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ולנסות לברר את העניין יותר לעומק. תוכלי לפנות לטיפול בשירות הציבורי במחיר מופחת או אפילו בחינם במרפאות מסויימות. יתכן שתלמדי לקבל חלק ממה שקורה לך, אבל יש גם דברים שתרצי וחשוב יהיה לשנות. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

05/10/2002 | 10:54 | מאת: הכוהנת

לרעות שלום: והעולם נברא בשבעה ימים, ומדוע תחשבי שתוכלי את לעשות הכל היום אחד. התשובה היא שכאשר אינך מסוגלת לסיים משהו או להשיגו במיידיות , את נוטשת.את זקוקה לסיפוק מיידי, וכאשר הוא נדחה ,את נוטשת. הפיתרון, ל ה מ ש י ך, לא לעזוב שום פרוייקט ואפילו הזעיר ביותר מבלי לסיימו.בהצלחה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית