ילדה שלא מדברת למורים..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/10/2002 | 14:36 | מאת: אלמונית

שלום.. רציתי לשתף אתכם במשהו, יש לי קרובת משפחה בת 13 בכיתה ז' , לפני הרבה זמן ביום הראשון שלה בבית ספר המורה צעקה לה בפנים.. ומאז היא לא בוטחת באף מורה והיום היא בכיתה ז' ואף פעם היא לא דיברה עם המורים שלה, היא תלמידה טובה, והישיגיה מצויינים אך היא לא מוכנה לדבר עם המורים שלה.. ההורים שלה ניסו לעזור לה בטיפול פסיכולוגי, יועצת בי"ס וכו' אך כלום לא עזר.. וחשוב להזכיר שמחוץ לבית הספר היא מדברת עם אנשים בחופשיות, עם אחיותיה.. והחברות שלה, והיא בעלת אופי חזק יחסית.. המחנכת החדשה שלה ניסתה גם כן לגרום לה לדבר בכיתה.. אך היא לא הגיבה לכל מה שאמרה.. רק ישבה והקשיבה לה! ו"הטראומה" שהיא עברה בילדותה עדיין מלווה אותה עד היום.. האם יש מישהו בפורום שנתקל במקרה דומה? איזה רופא שיש לו הצעה לטיפול שעוד לא ניסינו? אני מאוד רוצה לעזור.. והילדה היא ילדה חמודה מאוד וחייבים להוציא אותה מהמצב הזה לטובתה.. תודה מראש...

03/10/2002 | 17:32 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלמונית שלום יתכן שהטראומה שאת מתארת השפיעה על הילדה, אבל העובדה שהיא שיתקה אותה לזמן כה ארוך בכיתה היא חריגה וקשורה בוודאי גם לדברים אחרים, כמו נטיותיה האישיות של הילדה ועוד. את צודקת שצריך לעזור ונשמע שניסיתם דרכים שונות. צריך קודם לבדוק האם הילדה עצמה מעוניינת לשנות את המצב. יתכן שמסיבה כלשהי נוח לה במצב הקיים. יתכן שנוצרה סוג של חרדה חברתית או פובית בי"ס והטיפול הפסיכולוגי בה אפשרי וחשוב. אם אין אליה גישה בנושא זה, אבל היא מתנהגת רגיל לגמרי בעולם החיצוני סביר להניח שיש מרכיב של מאבק והתנגדות במה שקורה לה בבית הספר. אני מציע לא להתייאש מהשיטות שלא הצליחו בעבר. מומלץ לפנות לפסיכולוג ילדים להמשך טיפול. בברכה ד"ר אורן קפלן

03/10/2002 | 19:51 | מאת: מאיה26

לדעתי הילדה צודקת. אם הייתי יכולה לסובב את הגלגל ולחזור בזמן גם אני לא הייתי מוכנה לדבר עם מורים שלי...........בצחוק

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית