בעיות ביצרית קשר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/10/2002 | 09:26 | מאת: גבי

יש לי בעיה מאוד מוזרה אני בחור בן 27 עוד מעט ויש קושי ביצירת קשר עם נשים. לפני מספר חודשים היכרתי בחורה די בעיתית.(למעשה אני יודע על העבר שלה דברים שהם מאוד מטרידים ואני לא חושב שאף גבר היה מתקרב אליה) אני והבחורה היתידדנו ןהיא עזרה לי בנושא של דיכאון(בזכותה פניתי לטיפול) בליתי איתה הרבה זמן ובגלל הדיכאון שהיה לי הייתי מרצה אותה נותן לה דברים מתנות מקדיש לה צומת לב, הייתי מקשיב לה ועל הקשיים שלה. הבחורה עברה הרבה טראמות בחייה שעיקבותם היא אושפזה בבית חולים פסיכיאטרי. היום מצבה טוב יותר. אבל אני לא ראיתי בזה בעיה אלה דווקא משהו חיובי. אני למדתי את הבחורה לדבר על קשייה ועל תיסכוליה. ונוצר בניינו קשר נפלא. רק מה בגלל שידעתי מה היא עברה בעבר שלה לא היה לי חשק לגעת בה מבחינה פיזית מינית. למעשה היא הייתה בובת מין של החברה. כול מי שהיה רוצה מין ולא היה לו מישהי היה מביא אותה.(לפני שהיא אושפזה) וכאשר אף אחד לא רצה בה היו מגרשים אותה ולא היו רוצים לראות אותה. למעשה חבר רצה להיפטר ממנה והוא ביקש ממני טובה שאני יתחבר אליה. ולי לא היה רצון לעשות את זה(רחמתי אליה ואת שהיא מוכנה לעשות בשביל לקבל קצת אהבה) למעשה לאחר מכן היא נעלמה (אישפוז) ויום אחד שאני מבקר את החבר היא קפצה לבקר והוא לא רצה לפתוח לה את הדלת הוא רצה שתלך. היא רצתה אהבה ממנו והואלא שם אליה. אבל הוא פתח לה את הדלת כי חברה שלו בדיוק נסעה והוא היה חייב מישהי לצורך מין. אבל מה הוא זלזל בה וירד אליה.(היא לפי הסטנדרטים של הרבה גברים היא מכוערת) אלי היא פנתה כדי שאני יבדוק לה את המחשב כי הוא לעובד טוב. אני לא רציתי קשר איתה ולכן לא התחייבתי לשום דבר אלה רק בכסף או משהו שווה כסף. אבל היא תפרנית (חייה על חשבון ביטוח לאומי והוריה)לאחר מספר ימים היא התקשרה ואני מרחמנות שלי באתי אליה(חשתי את המצוקה שלה ורציתי לעזור לה מבחינה ריגשית באמת כאב לי אליה) באתי אליה ותיקנתי לה את המחשב. התחלנו לדבר והתחלתי להכיר אותה לעומק. התחלתי לאהוב את אישיות שלה והראש שלה. היא בחורה אטליגנטית וזה קנה אותי. התפתחה ידידות נפלא והיא עזרהלי במצוקה נפשית שהייתי באותה תקופה. הדיכאון והחרדות שתפסו אותי גרמו לי שלא רציתי לחיות כלל רק לא היה לי אומץ ללכת עד הסוף.(היום אני בטיפול ומצבי טוב בהרבה) בקיצור הקשר שלנו המשיך ולאט לאט התחלתי לפתח אליה רגש התחלתי לאהוב אותה. ואנשים שאני מכיר אמרו לי איך אתה מבלה עם שרמוטה מכוערת כול כך הרבה זמן תברח כול נפשך בך. אני מכיר הרבה אנשים ושמעתי את זה מאנשים שלא מכירים אחד את השני. אחד ספר לי שאיזה נרקומן השתלט לה על הדירה וגם כמעט הוריד אותה לזנות והוריה הצילו אותה ברגע האחרון.(היא באה ממשפחה טובה הורים משכילים ועמידים) בקיצור כתבתי סיפור ארוך מאוד אני אקצר אותו. התחלתי לאהוב אותה ודיברתי איתה על מיסוד הקשר שלנו שנהיה זוג לכול דבר ולא אכפת לי מה יגידו עלי. והיא סירבה לי היא אמרה לי שאני ידיד טוב וכך היא רוצה להשאיר את זה. לי זה צורב בלב כי ידעתי מה היא מוכנה הייתה לעשות בשביל החבר הזה שלי ועוד גברים אחרים אבל היו זורקים אותה אחרי שהם היו משתמשים בה. והיא כול הזמן הייתהבוכה לי למה אף אחד לא אוהב אותי ולמה אני לא מוצאת בן זוג שיואהב אותה ויקבל אותה כמו שהיא. היא כותבת שירים שהיא נתנה לי לקרוא, ומהשירים עולה בדידות גדולה. והנה סוף סוף מישהו(אני) מוכן היה לאהוב למרות המראה שלה ולמרות מה שהיא עברה. עכשיו אני מרגיש עלבון ובזבוז זמן למה השקעתי בה. היה לנו שיחות נפש עמוקות ובגלל שגם עברתי טיפול בעבר וכן הייתי משתף בקבוצות תמיכה שונות היבנתי אותה ומה מפעיל אותה. למעשה גם הצעתי לה ללכת לטיפול פסיכולוגי וכן ללכת לקובצות תמיכה בהתמודדות עם התמכרות(היא נקייה היום) מה שאני מרגיש הוא עצב ואני מפחד להפוך לבדיחה של החברה שהיגעתי למצב שבחורה כמוה לא רוצה אותי מה כבר נשאר. תמיד היה לי קושי עם נשים תמיד הייתי ידיד טוב איתם אבל אף פעם לא חשתי אהבה של זוגיות. ואני לא מבין מה לא בסדר איתי. אני נראה סביר אני בחור בעל מגוון נושאי שיחה למרות שאני עכשיו מובטל ומצבי הכלכלי רע אז מה הרבה אנשים נמצאים במצב כזה. מה לא בסדר איתי שאני לא יכול לגרום לאף אחת לאהוב אותי. כמו כן לא קימתי יחסי מין עם בחורה מספר שנים(נערות לווי זה לא נחשב) ואני מרגיש שאין לי הבה כוח להמשיך לחיות כך. זהו גם נושא שקשה לי לדבר איתו עם אנשים גם אנשי מקצוע לכן אני כותב בפורם הזה ואני מקווה שיענו לי. גבי

03/10/2002 | 10:30 | מאת: נועה

הי גבי סיפור מאוד מורכב יש לך.אבל משהו אחד ברור ממנו.זה שהבחורה הזו לא מעוניינת כרגע בקשר זוגי איתך לא אומר שמשהו לא בסדר איתך ושבחורות אחרות גם לא תירצינה.יש סיבות רבות לכך שאתה לא חווית קשר זוגי רציני עד עכשיו.וצריך באמת אולי לעבוד על זה בטיפול.יכול להיות שיש בעיה ביצירת הקשר הראשוני או אולי בעיה בהמשכיות שלו.אבל זה לא שתא הלא בסדר באופן כללי וזה לא שאין לך את היכולת להיות אהוב ואוהב.עובדה שאתה מציין שהתפתח קשר נפלא ביניכם וזה כבר מעיד על כך שיש לך יכולת טובה ליצור קשר טוב ועמוק.מעבר לכך,נשמע שלבחורה שלך יש כישרון רציני לאהוב את מי שלא אוהב אותה.ויכול להיות שזו הבעיה שלה ,וכשמגיע מישהו כמוך-זה לא מסתדר לה עם מה שהיא רגילה.היא רגילה לרדוף ולרצות את הבחורים שלה,גם אם הם מזלזלים בה ואולי זה מה שהיא מחפשת.לכן במקרה הזה מאוד יכול להיות שעיקר הבעיה הוא בה ולא בך. בכל מקרה,נשמע שאתה בחור שמודע לבעיות שלך ,ויש לך רצון לשנות את המצב שלך,מניסיוני שווה ללכת לבדוק זאת בטיפול,לבדוק מה מונע ממך להיכנס לקשר זוגי ממושך.כי נשמע שאתה רוצה בת זוג מאוד ולא מעוניין יותר להיות לבד.אתה נשמע ידיד מקסים ואני בטוחה שבעזרת טיפול טוב,תוכל גם להתגבר על בעיה כזו או אחרת ולמצוא בת זוג מתאימה שתעריך את התכונות שלך והנתינה שלך. בהצלחה נועה

04/10/2002 | 14:31 | מאת: גבי

נועה וד"ר קפלן עשיתי לי את היום. למעשה ידעתי שהיא נמשכת רק לאנשים שגורמים לה לסבול. למעשה היא רצתה שאני יבוא אליה לסוף שבוע הזה אבל החלטתי תחילה לסרב לה כי חבל לי על הזמן שאני משקיע בה.(הגעתי למסכנה שהיא לשווה את זה) וקיים אצלי יצר פשוט לא להודיע לה שאני לא בא אליה אלה פשוט לא לבוא. כך תמיד התנהגו אליה. אבל אני לא מסוגל לעשות את זה לכן אני פשוט יודיע לה שאני לא מגיע. אני מבין שהיא בחורה רגישה ועם הרבה בעיות ואני פשוט חש צער עליה. אבל מצד שני קיים אצלי יצר רע של לבייש אותה מול אנשים. כי היא בטחה בי מספיק כדי לספר לי הרבה דברים אינטימים ולמעשה הייתי מעיין מטפל שלה. ואני מקווה שיהיה לי את הכוח לא לנהוג כך. יצר נקמני הוא יצר מגעיל. וכמו שלא הייתי רוצה שיעשו לי אותו דבר אני חייב לנהוג כמו ידיד טוב ופשוט לנתק מגע בהכשר חיובי. פשוט להסביר לה את המצב ב 4 עיינים וזהו. אני אמצא את מה שאני מחפש.

03/10/2002 | 17:47 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גבי שלום אני מזדהה אם תגובתה של נועה ואין לי הרבה להוסיף מעבר למה שהיא כתבה. חשוב שתמשיך בטיפול אותו התחלת כי תחושותיך והתלבטויותיך אינן קשורות רק לבחורה אלא גם להתמודדויות הנפשיות שעברת בלי קשר אליה. אולי לכן הפגיעה או החשש מפגיעה כיום יותר חריף. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית