האם לספר?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/10/2002 | 11:13 | מאת: שירי

שלום. אני בת 26, ואני נמצאת בטיפול כשנה, עקב פצע ישן שנפתח (התעללות מינית בילדותי). לאחרונה התחלתי מערכת יחסים עם מישהו, ואני מאוד מתלבטת האם לספר לו על הטיפול ועל הסיבה לטיפול. מצד אחד, אני מפחדת שאם אני אספר לו הוא יעזוב אותי. מצד שני, אני מרגישה שאני מסתירה ממנו סוד גדול מידי. לא הייתי רוצה לפגוע בקשר הזה. מה לדעתך אני צריכה לעשות?

01/10/2002 | 21:38 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שירי שלום אני לא חושב שזו החלטה של "כן ולא" אלא נושא שצריך לעבור עיבוד במסגרת הטיפול. החשש ממה יקרה בעקבות הגילוי הוא תהליך מוכר וידוע אצל נפגעי התעללות מינית. בסופו של דבר רצוי לשתף את בן זוגך בסוד, אבל האופן בו תעשי את זה והמוכנות שלך לעשות זאת צריך לעבור עוד תהליך של חשיבה ועיבוד ואין צורך למהר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית