שתלטנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/09/2002 | 14:07 | מאת: עינת

שלום רב ביתי בת ה5 מאוד מעוניינת בחברת חברים בני גילה.אך כאשר הם מגיעים לביתנו תמיד זה נגמר בבכי או שלה או של אחד הילדים האורחים. היא מאוד מנסה להשתלט עליהם ולהכתיב להם במה עליהם לשחק,כמו כן,שמנו לב שמאוד קשה לה לתת ולהתחלק בצעצועים שלה. ניסינו כבר לטפל בזה בכך שאמרנו לה שאם היא לא תקבל חברים בצורה יפה היא לא תוכל להזמין אליה חברים למשך מ"ס ימים,אך גם זה לא ממש עזר. כיצד אפשר ללמד אותה לוותר קצת לחברים וכמובן לדעת להתחלק איתם. אשמח אם תוכל ליעץ לנו כיצד לנהוד. חג שמח

08/09/2002 | 22:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עינת שלום אין טעם לנסות להעניש את הילדה. הקושי שלה אינו עניין של חינוך אלא התמודדות רגשית עם משהו, שכפי שאת מתארת, קשה לה. כנראה שברגע האמת כשהיא צריכה להתחלק עם חבריה קורה משהו שחזק ממנה. הייתי מציע להתייעץ עם הגננת מה קורה בגן ואולי לבנות איתה תהליך שיעזור לה בעניין. ניתן לבקש גם ייעוץ מפסיכולוג השירות החינוכי של העיריה שמקושר בוודאי לגן. כשתעלו על מוקד הבעיה יהיה אולי יותר קל לפתור אותה בצורה שמתאימה אישית לילדה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית