אנורקסיה או דיכאון?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/09/2002 | 22:45 | מאת: אני

שלום! רציתי לדעת מה ההבדל בין ההפרעה שמוגדרת כאנורקסיה נרווזה לבין אנורקסיה שנגרמת עקב דיכאון? איך מזהים מה עומד מאחורי הסימפטומים שנראים זהים כלפי חוץ? האם ישנם גורמים נפשיים אחרים שיכולים להוביל לתסמונת אנורקסיה שאינם ה"הפרעה עצמה"? ועוד שאלה בקשר לבולימיה - הבנתי שהרבה פעמים הסימפטום הבולימי מלווה בדיכאון. מה קודם למה? הדיכאון או הבולימיה? האם הבחנות אלו משנות משהו מבחינת האבחון וההשלכות הפסיכולוגיות של הפרעות האכילה?

08/09/2002 | 23:09 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אני שלום את נכנסת לעולם סבוך של אבחנות ועמדות מקצועיות שאינן בהכרח מוסכמות על אנשי מקצוע שונים. אנורקסיה בולימיה ודיכאון קשורים זה לזה. מי מגיע קודם, זו שאלה בעייתית, ולא הייתי נכנס אליה כלל. בעיני הן משולבות יחד, בין אם בצורה גלויה ובין אם בצורה לא מודעת. הטיפול בבעיה צריך לגעת במקורות הדיכאון ובמקורות הפרעת האכילה גם יחד. אין ספק שיש הבדלים אישיים בין אנשים ולכן צריך להקשיב לסיפור האישי, בלי קשר לאופי האבחנה הפסיכיאטרית בעניין, ולפעול בהתאם. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית