שנה טובה-תרשמו לי רק על מצבה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/09/2002 | 01:06 | מאת: ישראל מחדרה23

אני היום סתם הלכתי לטייל -אחרי שהייתי בביקור החודשי אצל הרופאה שלי מזל טוב היא נתנה לי לקחת כדור חדש-לא זוכר מה השם שלו וקשה לראות מה שמו לפי כתב היד שלה..המקושקש.. היא אמרה שזה נגד מחשבות כפייתיות ...אמרתי לה שאני לא מפסיק להציק לעצמי במחשבות שליליות.... ושאני יורד על עצמי בלי סוף... וזה באמת ככה וזה מצבי רק מחשבות ופחדים כרגע אני במצב הכי מבודד שהייתי איי פעם...איין לי בכלל חברים וזו עובדה אם רציתי לצאת היום לאיזה סרט מחורבן...העיקר לצאת לנשום אוויר פשוט איין לי למי להרים טלפון בעבודה שלי איין אפשרות לקשרים..פשוט האנשים לא מתאימים לי אם זה בגלל גילאים או מנטליות או שניהם ביחד הבעייה שאחרי יום עבודה גם אם הייתה לי חברה...או כל חבר לא הייתי יכול להיפגש איתם כי אחרי עבודה אני מאוד עייף פיזית ונפשית..כל היום רעש...של מקדחות ומברגים חשמליים וסתם כל מיני..דיבורים רציתי ללכת למועדון שלי אחרי העבודה אך לא יכלתי נכנעתי לעייפות פשוט נזרקתי על המיטה ואני יושן מ2 וחצי עד 6 בערב....ואחרי זה כל העצמות שלי כואבות בעבודה אני עובד עם הידיים בתנועה של סיבוב לאחורנית...כל יום שאני חוזר אני מרגיש כאילו יצאה לי היד מהמקום אם יש עבודה איין חבר'ה... כי פשוט איין לי כח..יותר באותו יום אני כמו מסומם מעייפות ומסומם מכאבים פיזיים ונפשיים ...נדמה לי שאני רק סובל בחיים.. אני מנסה לשכנע את עצמי שזו תקופה רעה והיא תעבור..... אבל אני לא יכול יותר ... יש לי מחשבות עם דחף שאומרות לי שרק דבר אחד ...יתן לי את השקט והשלווה ושאני חייב "לנסות אותו"- אני בלי אמא שלי לא שווה בעולם הזה...נקודה... אני כבר הרבה זמן לא כתבתי כי יש לי כל כך הרבה כאבים ואיין לי כח לכתוב..בגלל העייפות אחרי העבודה פשוט נחלשתי...אחרי האישפוז בגלל הכאבים בחזה וקשיי הנשימה..מאז אני חלש יותר.. לפני כמה ימים עברתי איזה צומת רק באמצע שלה שמתי לב שלא הסתכלתי ימינה לראות אם בא רכב... למזלי (או לא) לא היה רכב קרוב אבל היו לי מחשבות ....ומה היה קורה אם הייתי נדרס....כאילו אני מוותר על עצמי... העולם ימשיך בלעדיי אף אחד לא צריך אותי.... בעצם לפעמים אני מאחל לעצמי להיות נכה על כסא גלגלים אני רוצה להידרס...כדי להפוך לנכה כי אז כבר לא יצפו ממני לכלום אני לא אצטרך כל הזמן לרוץ לכל מיני מקומות... אני לא אצטרך להשתגע בעבודה.... יהיה לי בטח חברה...אני בטח אהיה במקום של שיקום...ויהיה מי שיטפל בי...בטח ילטפו לי את הראש אחיות רחמניות זה יהיה נחמד קניתי היום כמה דברים... כולם מאחלים לכולם שנה טובה ואיחלו לי איפה שקניתי ... מילמלתי בשקט: איזה שנה טובה- אני רוצה מצבה.. לא שלחתי השנה לאף אחד שנה טובה...וגם לא קיבלתי אחת... טוב אני בן אדם ישר ...וטוב שלא שלחתי כי אני לא רוצה לשלוח למישהו משהו שהוא שקר בעיני... שנה טובה...על'ק... לפעמים אני פשוט רוצה לקום ולברוח אבל איין לי האומץ והכוח פשוט רוצה למחוק את העבר שלי לפתוח דף חדש רק לא יודע אייך.... אבא שלי לא יוצא מהבית...איין לו חבר'ה..הוא כישלון בדיוק כמוני... הוא עצבני בגלל זה...ואני אוכל את החרא...(סליחה על הביטוי) ..... חי בגיהנום...חי לבד.... לא מאמין שמשהו טוב יקרה...בשום תחום לא תהיה לי אהבה ...אני כבר 3 שנים בלי חיבוק חם ....ממישהי... לא תהיה לי עבודה נורמלית....תמיד אעבוד במפעל מוגן (למשתקמים) עם שכר עלוב...אני אהפך לעני... והמצב הבריאותי שלי הולך ומחמיר...אני מרגיש את זה לפי התקפות קוצר הנשימה שיש לי והכאבים בחזה החבל...תמיד יחכה לי..הוא קורה לי לבוא אליו הלילה אני כל כך מצטער שקניתי מזגן....כי נבהלתי שראיתי שיורד לי רק בויזה 1500 שקל אני מרגיש אשם..הרי אני אפשר להגיד ...כמעט לא מרוויח...אז באיזה זכות אני קונה כזה דבר יקר?..במצב כלכלי כזה קשה של רוב העם.... אבל רק רציתי להרגיש יותר טוב...רציתי שיהיה לי בריאות רציתי רק להיות יותר מאושר אסור לי?. אני לא בן אדם?.. לא פשעתי לא חטאתי אני כל כך עדין בחיים בחיים לא הלכתי מכות אז למה לא מגיע לי?... אז מיכל ינאי במקום לערוך לי חופה-תקני לי מצבה!

07/09/2002 | 01:25 | מאת: יערה

לישראל היקר, אני לא חושבת שאתה צריך לרדת כ"כ חזק על עצמך.אני מבינה שאתה נמצא במצב לא קל אבל תראה את כל הנקודות החיוביות: אתה מציין שאתה עדין ורגיש-אני בטוחה שיום יבוא ואיזו בחורה תראה בזה יתרון רציני.וגם חברים אתה תמצא אל תדאג.תחשוב חיובי-היום יש כ"כ הרבה אנשים שאין להם עבודה והיו מתים להשיג אחת-ולך יש כבר עבודה.גם אם העבודה קשה-אין מה לעשות העבודה היא חיינו... אל תקשה על עצמך ואל תרגיש אשם-בסה"כ קנית מזגן,אם כבר קנית אז עדיף שתתחיל ליהנות ממנו. תנסה בכל זאת להכיר אנשים חדשים ואל תהיה ברררני מידי ,אם זה בעבודה ובין אם ע"י כך שתירשם לאיזה חוג או למכון כושר לדוגמא. תצא להסתובב קצת בקניון תקנה לעצמך משהו שאיתו תרגיש יותר טוב. תחשוב חיובי-תחשוב על פתרונות ולא על הבעיות. לאט לאט אתה תתחיל לצאת מזה והמצב ישתפר. שתהיה לך השנה הכי נפלאה שאפשר!!!

07/09/2002 | 01:55 | מאת: ישראל מחדרה

שלום אני בכלל לא בררני בנשוא חברים/ות להפך כל אחד היה מתקבל אצלי.... בעבודה אצלי הרוב נרקומנים לשעבר ודברים כאלה אני לא רוצה קשר איתם מבינה?.. אני בן 23 והם בני 50 אני ממש מתעייף בעבודה ומיואש לצערי נראה לי שאני הולך לפרוש .. והשכר שאני מרוויח הוא ממש בושה ביטוח לאומי +הדמי כיס שלהם אז זהו שהיום הסתובבתי בקניון והיה לי רע כי אריתי יותר מדי אנשים יפים ומאושרים בעיקר בנות עם חזה קצת חשוף.... עשה לי חשק לאהבה אבל אני כל כך רחוק מיזה כמו שאמרתי אני לא יכול ללכת לחוג אני עייף מדיי אחרי העבודה ואיין לי רישיון נהיגה שלום ישראל

07/09/2002 | 01:44 | מאת: מיקה

שלום קודם כל התגעגעתי ותהיתי לאן נעלמת.טוב לשמוע שחזרת,פחות נחמד לשמוע על המצב הקשה שאתה נמצא בו. ישראל העבר שלנו אינו ניתן לשינוי,וכל אחד מאיתנו מתנסה בדברים טובים וקשים מי יותר מי פחות.אין ספק שאתה מתמודד עם בעיות רציניות ומתמודד בגבורה ראוי לציין.אבל אתה צריך טיפול צמוד של פסיכולוגית או פסיכיאטרית שיכלול 2 עד שלוש שיחות בשבוע.יש דרך קופ"ח .למרות שיש לך עובדת סוציאלית זה לא מספיק. וכן מגיע לך מזגן,ושאר פינוקים,ועובדה שאתה עובד בשבילם.ומגיע לך חיבוק וליטוף,וחבר וחברה.אבל יש דברים שצריך להתאמץ בשבילם.אתה כבר יודע שאני חושבת שאתה רגיש בצורה בלתי רגילה ומקסים ומעניין וכותב נפלא.יש לך את כל אלה,אף אחד לא ייקח ממך את זה.אתה רק צריך עזרה,שותף או שותפה בצורת פסיכולוג או פסיכולוגית שיעברו איתך את התקופה הקשה הזו וייתנו לך את העזרה והתמיכה שאתה זקוק לה כל כך ובצדק.גם אני מטופלת וזה רק עושה טוב. ושבאמת תהיה לך שנה טובה,עם בריאות שלמה ,אהבה ואושר.כי כל זה נמצא מעבר לפינה ,צריך רק להרים את הראש ולמצוא מישהו שיעזור לך להגיע לשם. נשיקות מיקה

07/09/2002 | 02:00 | מאת: ישראל מחדרה

לא הייתי פה כי הייתי מאושפז כשבוע וחצי לפני חודש בערך בשל בעיות נשימה וכאבים בחזה יש לנו במשפחה בעיות לב בתורשה אמרו לי שזה משהו קל מה שיש לי ואני יכול לחיות איתו...יש לי עיבוי לב.... אני מודה לך על היחס ועל התשובה... תגידי למי אני צריך לפנות לטיפול כזה דרך קופת חולים? האם זה עולה לי כסף?..או ניתן דרך המסגרת של טיפולי הקופה? אני מאוד רוצה אבל לא יודע פעם שאלתי ולא אישרו לי אני מאחל לך גם..ואת הראשונה! שנה טובה מכל הבחינות אושר ובריאות הכי חשוב לך לך ולבני/ות משפחתך אני מקווה שאמצא מהר מגע אנושי חם.... רק שאיין לי את הכלים למצוא תודה לך על היחס שוב! ישראל

07/09/2002 | 16:12 | מאת: גיא

מאחר ואני יודע שאתה אוהב את אביב גפן (גם אני אגב) יש לו שיר באלבום האחרון שנקרא ממנטו מורי 2 ,בשיר כמו שאתה יודע מדבר אביב על ההתמודדות עם החיים המגעילים בעולם שלנו,אבל יש אור בקצה המנהרה הוא מדבר על נטילת כדורים נגד דיכאון שעוזרים לשיפור איכות החיים ועוזרים להגמל מההתמכרות לחיים המגעילים האלה שהם כמו סם.אגב אביב נטל אותם לאחר מות סבתו האהובה. האם ניסת כדורים נגד דיכאון כי אני מכיר לפחות אחד באופן אישי (אני) שזה מאד עזר לו לחיות עם העולם כמו שהוא ,וזה גם לא סיפור יקר.... אז זכור ש "תמיד מתחיל החושך איפה שנגמר האור" שנה נהדרת, גיא

07/09/2002 | 18:18 | מאת: ישראל מחדרה

שלום לך גיא המתוק! מאוד התרגשתי לקרוא את המסר שלך אממממ מאיפה אתה יודע שאני אוהב את אביב?..קראת את ההועדות שלי בעבר? ספר לי... אז ככה יש לי את האלבום הזה כמובן...(אייך לא) וגם אני מאוד אוהב את השיר הזה ...בעיקר את תחילתו הלא פוליטית! אני נוטל כדורים נגד דכאון וחרדה בעיקר ועכשיו גם נגד מחשבות טורדניות אני מודה לך על היחס נשתמע מאחל לך כל טוב ישראל!

07/09/2002 | 16:56 | מאת: דלית

האם ניסית אפקסור?

07/09/2002 | 18:20 | מאת: ישראל מחדרה

אני מפחד מתרופות שצריך לעשות בהם בדיקות דם מדיי פעם לא שאני פוחד מהמחט אלא..... אני יודע שאלו תקופות משפיעות על הכבד מיזה אני פוחד לך תדע מה הנזק שלהם בכבד! זה מאוד מדאיג אותי

07/09/2002 | 18:59 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ישראל שלום אני מאחל לך שנה טובה והתגברות על הקשיים שבדרך. בברכה ד"ר אורן קפלן

08/09/2002 | 20:44 | מאת: ישראל מחדרה

האם היא הייתה פה לאחרונה?. מישהו יודע מה איתה? לינוש בת 23 ככה בערך אני זוכר את השם שלה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית