חוסר ביטחון עצמי???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/09/2002 | 15:05 | מאת: מירי

שלום רב! יש לי ילדה בת 7 שלומדת בכיתה ב'. ילדה נבונה , מתקדמת טוב בלימודים ( קיבלה בכיתה א תעודה היצטיינות על הקריאה, בגן חובה שלחו אותה לחוג המדע לילדים מחוננים),אך בשנה אחרונה הפכה להיות חסרת ביטחון ביטחון ומאוד לא מרוכזת. היא מאוד מרחפת למשל: פוטרת תרגיל בחשבון ,אך תשובה שלה כותבת בתרגיל הבאה, מתחילה לספר משהו ובאמצע נאצרת או שוכחת על מה סיפרה. בחוג של ריקודים מורה מדי פעם בוחר ילדים ,כדי שירקדו מקדימה ורוב ילדים מרימים ידים ומבקשים להצתרף ,אך היא להפך הולכת לאחור. בהתאמלות קרקע (היא בקבוצת ניבחרת)כל בנות לפני הופעה מתכוננות ועושות מתיחות ,אך היא לא. ניסיתי לדבר איתה הימלצתי לעזוב אחד החוגים או שניהם אם היא רוצה היסברתי לה שאם כבר נמצאים בחוגים אז צריך להשקיע ולהשתפר. אם אני מראה לה מישהי מקבוצה שלה ומחמיה לה אז היא כועסת. מה עלי לעשות ? האם לעזוב אותה בשקט? אך ללמד אותה להיות יותר מסודרת , שאפתנית ומרוכזת? האם אני מגזימה?

03/09/2002 | 23:19 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מירי שלום צריך לראות האם מדובר בחוסר ביטחון של הילדה או דאגה שלך שאינה ממש מטרידה את הילדה. במידה ואיכות חייה נפגעים אין ספק שכדאי לעזור לה. אולם אם את מרגישה שהיא מאושרת וטוב לה בדרכה, הניחי לה. בנושא הבלבול צריך לראות אם אין ליקוי אובייקטיבי בלמידה או בריכוז. על כך כדאי להתייעץ עם יועצת ביה"ס ואולי עם פסיכולוג ביה"ס. באותה הזדמנות תוכלי לשאול על שאר הדברים. היכרות אישית עם הילדה עשויה לעזור לקבל החלטה. במידה ותגיעי למסקנה שיש מקום לטיפול כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים לייעוץ בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית