עצב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/09/2002 | 14:38 | מאת: ****

מה עושים נגד גל העצב הנראה עצב מתוק בתחילה אך לאחר מכן בשלב שאני נושמת אותו והוא ממלא את יישותי,הוא מתברר כרעיל מאוד??? איך משנים את צורת המחשבה (אני מתכוונת חוץ מכדורים ומשיחות)? ולד"ר קפלן:קראתי פעם בספר("דור הפרוזק")שהעצב בדיכאון הוא בעצם לא אמיתי , כלומר-לא נובע מהחיים עצמם. ושמרגישים עצב כ"כ נורא רק כאשר לא מרגישים דבר כלפי החיים.ה-"mind " של האדם לא יכול לסבול את הריק הזה וכך מתחילים להרגיש עצב, כך נולדת מלנכוליה ,דיכאון. זה נכון?אתה יכול להרחיב קצת באופן תיאורטי על הנושא הזה?

01/09/2002 | 22:58 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום הבעיה בהגדרות הללו היא להפריד בין מרכיבים שונים של הנפש. הרי הכל מתערבב ביחד וקצת קשה לדעת מהיכן מגיע העצב. לנושאים רבים אנו גם לא מודעים, בוודאי לנושאים שארעו בילדות המוקדמת ואפילו לא זוכרים אותם, בוודאי לא מודעים למטען הגנטי ועוד דברים רבים. צריך לקבל את מורכבותה של הנפש ואת חוסר היכולת להגדיר בצורה מדוייקת מהיכן מגיעים הרגשות, התחושות, המחשבות. עם זאת, בהחלט אפשר לקבל תמונה כוללת של דברים ולגעת באירועים וגורמים משמעותיים להתפתחות הנפשית ולבעיה הנפשית. טיפול בשיחות או בכדורים הוא דרך התמודדות אחת. קריאת ספרים, חשיבה חיובית, ספורט, עשייה כללית של דברים ועוד, כל אלו הם דרכים לשיפור המצב. בנוסף, בד"כ יש קשר בין הדיכאון לתפיסת העצמי, ביטחון עצמי ועוד. לכן הטיפול הפסיכולוגי אינו בהכרח ממוקד בדיכאון אלא בישות הנפשית הכוללת של האדם וחייו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית