טיפול פרטי או דרך קופ"ח?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/09/2002 | 01:24 | מאת: שנהב

שלום לכם מזה זמן מה שאני מעוניינת להתחיל בטיפול, ואני מתלבטת איך לבחור פסיכולוג. מה ההסדל בין טיפול אצל פסיכולוג פרטי ואצל פסיכולוג שעובד בקו"פח מבחינת נסיון, הכשרה, מחיר טיפול, זמינות הפסיכולוג. אם אני חותמת כל ויתור חסינות רפואית (יש מקומות עבודה שדורשים את זה) האם תהייה להם גישה גם למידע הזה? ואם אני אבחר בטיפול פרטי, יש למקום העבודה אפשרות לדעת על הטיפול איכשהו? תודה מראש שנהב

01/09/2002 | 22:53 | מאת: .

אם יש לך כסף עדיף עשרת מונים "ללכת" על פסיכולוג פרטי. בהחלט כאשר תחתמי על וויתור סודיות יהיה לבעל הטופס גישה לעצם העובדה שאת מטופלת דרך קופ"ח אצל פסיכולוג- אך לא לפרטים אא"כ זה רלוונטי עבורם - כמו רישיון ירי וכ"ו - והם יקבלו את המידע "מעובד" לאחר תיווך של הרשויות. אבל טיפול דרך גוף שאינו פרטי כמו בתי חולים ,קופות חולים , ואף פסיכולוגים שמטפלים מביתם במסגרת השתתפות קופ"ח - כל הפרטים שאת נותנת להם עשויים להגיע לידים לא נכונות בשלב זה או אחר נוצר עלייך תיק רפואי שבו כל הפרטים והגישה אליו לאנשים הלא נכונים קלה. ראי הוזהרת!!! עובדי המדינה למינהם ועובדי קופות החולים - ת מ י מ י ם והם יגידו לך בכינות שהמידע עלייך חסוי אך אין זה כך . היום תמורת כמה שקלים , טוב נו דולרים , אפשר לקבל מידע על כל האזרחים בחתך הרצוי של המזמין. זה עצוב אבל זו עובדה. אם פרטיות אז רק בטיפול פרטי -ושם אין דרך לדעת על הטיפול לשום גוף שהוא. אבל אז צריך ורצוי לוודא שהמטפל אינו אאוט-סיידר מוחלט רצוי שיהיה בעל תואר רצוי מהארץ ו או אחד שהיה מועסק ע"י אחד מהמוסדות המוכרים בארץ - אז מובטחת איזושהי מינימום של איכות. .

01/09/2002 | 23:15 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שנהב שלום ההבדל בין טיפול פרטי לציבורי לא חייב להיות בנסיון הפסיכולוג, אבל אפשרות הבחירה כמובן מצומצמת יותר. כמעט כל הפסיכולוגים בשירות הציבורי עובדים גם באופן פרטי. הקושי העיקרי כיום הוא עם תור המתנה בשירות הציבורי, הגבלת משך הטיפול, זמנים פחות גמישים וכדומה. אני מכיר מרפאות ציבוריות מעולות שהטיפול בהן לא פחות טוב מטיפול פרטי. אישית עבדתי מספר שנים באיכילוב ואני לא חושב שעבודתי שם היתה שונה מאשר בקליניקה הפרטית. בעיקרון אם את לא מציינת היכן עברת את הטיפול הפסיכולוגי מקום העבודה לא יידע היכן לחפש ולכן לא תהיה להם גישה. בעיקרון, ויתור על סודיות רפואית מאפשר גישה למידע כשיודעים היכן הוא נמצא. זה נכון הן לגבי טיפול פרטי והן לגבי ציבורי. בברכה ד"ר אורן קפלן

02/09/2002 | 11:53 | מאת: שנהב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית