חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/08/2002 | 23:20 | מאת: שיר

שלום. הנני בת 32, אחות במקצועי . מזה מס' לא מועט של שנים אני סובלת מסוג מסוים של חרדה הבא לידי בטוי ברעד בידיים ,ובדופק מהיר(התרגשות קיצונית) כאשר עליי לבצע מטלה ספציפית כגון : שאיבת דם וכו'. חרדה זו באה לדי בטוי רק כאשר אני נצפית במהלך הביצוע עי' אדם נוסף. לציין כי חרדה זו אינה נובעת מחוסר ידע טכני בכל הקשור לפעילויות מסוג זה . ניסיתי בעבר לחשוף עצמי לגרוי המעורר חרדה ,דהיינו, לבצע את המטלות למרות התגובה שהן מעוררות,אך ללא הועיל. וכיום אני פשוט נמנעת לעסוק בעבודה אשר כוללות מטלות מסוג זה. שאלתי היא , האם ניתן לטפל בכך במרפאת חרדה,ואם כן היכן היא/הן קיימות ? תודה.

31/08/2002 | 16:33 | מאת: סיגל

יש מרפאה בבי"ח גהה, את יכולה לקרוא על כך באתר חרדה חברתית הבעיה שם שההמתנה מאוד ארוכה. אפשר לחכות חודשים אפילו שנה. יש קבוצות לנושא במקומות שונים, אני בהמשך אבדוק וארשום לך היכן. סיגל

31/08/2002 | 22:34 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שיר שלום הטיפול אינו חייב להיות במרפאת חרדה, ניתן לפנות לפסיכולוגים רבים שעוסקים בתחום. ברוב המוסדות הרפואיים יש מרפאה פסיכולוגית ואולי תוכלי לקבל הפניה דרך מקום העבודה. אם מדובר בבעיה ממוקדת כפי שאת מתארת סביר להניח שבטיפול קוגניטיבי התנהגותי העניין יפתר במהירות. אפשר להיעזר גם בהיפנוזה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית