כל החרדות קשורות לפסיכאטריה לא לפסיכולוג !!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/08/2002 | 21:14 | מאת: ISoaQ

זה הכימיה של המוח יש כדורים שמטפלים בזה לא צריך פסיכולוג שיבחן את העבר שלך ואיך הייתה כשההיתה קטן. זה לא קשור חרדה זה חוסר בסרטונין אבל לא כמו במחלות אחרות לא נותנים כדורי סרטונים נותים כדור שמשפר את החזרה שלו וזה לאורך זמן וזה מפסיק את ההתקפים

30/08/2002 | 21:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום זו בהחלט זכותך להאמין בכך ואם הדבר פתר את הבעיה, ניצחת, וזה מה שחשוב. עם זאת, ניסיוני המקצועי שמבוסס על מאות אנשים שפגשתי עם בעיות חרדה ועל ספרות מקצועית ענפה בתחום, אני משוכנע שהטיפול הפסיכולוגי חשוב מאוד בטיפול בחרדה. אינני נגד טיפול תרופתי ואכן פעמים רבות הוא חשוב בשילוב עם הטיפול הפסיכולוגי. אגב, בדיקת העבר איננה הענין העיקרי בטיפול הפסיכולוגי. מה שחשוב זה דווקא ההווה והאופן בו מתייחס האדם להתקפי החרדה שלו. רוב מכריע של אנשים שסובלים מהתקפי חרדה עסוקים בנושא של אובדן השליטה מול תחושת שליטה. זה בוודאי נושא שמושפע מהעבר אבל ההתמודדות בטיפול היא לא עם זכרונות העבר כי אותם אי אפשר לשנות, אלא עם ההווה, ובהחלט בגורמים שיצרו את המצב בהווה. הסוגסטיה שהכל ביולוגי ושלכן הטיפול התרופתי ייצור איזון חדש בגוף היא סוג של החזרת שליטה. למעשה אם אדם יכול לסמוך על הכדורים בצורה כל כך חזקה הוא עושה לעצמו מעין טיפול פסיכולוגי עצמי שבאמת יכול להחדיר תקווה וחשיבה חיובית. זה מצויין במקומות שזה עובד, הבעיה שלא לכולם זה מספיק. אגב, יש גם שיטות אחרות לחשיבה חיובית ושכנוע עצמי, גם ללא תרופות, והם עשויות לפעול ביעילות לא פחותה. בברכה ד"ר אורן קפלן

30/08/2002 | 23:17 | מאת: "אור

חאלללס הבנאדם צודק עזוב אותנו מפסיכולוגיה בגרוש זו בעיקר בעיה כימית

31/08/2002 | 16:37 | מאת: סיגל

הבעיה עם מה שאתה כותב, שכשאדם סומך רק על התרופות ולא על עצמו, נוצרת תלות פסיכולוגית, ויש קושי רב מאוד להוריד את התרופות. (ולאחר ההורדה, הרי עליו גם לשוב ולסמוך על עצמו).

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית