פערים בגילאים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/08/2002 | 13:13 | מאת: עודד

שלום לד"ר קפלן אני בן 23 ואני יוצא עם בחורה בת 27,היחסים טובים מאוד,אבל אני חושש שמדובר אולי לא באהבה אלא אולי באיזו בעיה פסיכולוגית שגורמת לי ולה להתחבר.למשל רוב האנשים יוצאים עם בנות גילם,או שקטנות מהם במעט.ואני מרגיש שאולי העובדה שהיא גדולה ממני מרמזת על נטייה לחפש את דמות האם(למרות שהיא לא דומה לה)כמו שאומרים,או שאצלה אולי שתלטנות ורצון להיות מבינה יותר ושולטת יותר כי היא מנוסה ממני בכל מה שקשור במערכות יחסים ובחיים. אני יצאתי עם בנות גילי וגם היא עם בניי גילה,אבל גם לי וגם לה תמיד היתה נטייה לחפש את הפער הזה של הגילאים בינינו.וכיף לנו ביחד,למרות שאני יודע שאני לא יכול להעניק לה את מה שבחור גדול ממנה יכול מבחינת ההבנה שלי שהיא מוגבלת,כי אני עדיין צעיר והיא לעומת זאת מעניקה לי את כל מה שהייתי מקבל מבחורה בת 23 ויותר מזה.היא בוגרת,גרה בדירה לבד,מסיימת תואר ראשון ואני רק מתחיל.לפעמים אני מרגיש שרק העובדה שאני יוצא עם גדולה ממני מנפחת לי את האגו,ומפחד שזו הסיבה שאני איתה.למרות שאני באמת אוהב אותה.בקיצור,זה באמת מסבך לי את העניינים אני מוטרד באמת מהדברים שכתבתי כאן ואודה אם תענה לי באמת עד כמה שאתה יכול,ולא לומר שאם יש אהבה אז הכל אפשרי,כי בכל זאת יש פערים ברמת הבגרות ואני לא רוצה להיכנס לעומק החברות ואח"כ לעזוב כשמישהו מאיתנו ייפגע.ומה דעתך כפסיכולוג על פערים כמו שציינתי בגיל,כאשר גם אני וגם היא מראש אוהבים לחפש את הפער הזה אצל בן המין השני(כלומר מראש היא אוהבת לצאת עם צעירים ממנה ואני עם מבוגרות ממני). עודד

30/08/2002 | 00:38 | מאת: ד"ר אורן קפלן

עודד שלום פער הגילאים שלכם אינו נראה לי חריג ואם יש לכם יחסים טובים תהנו מהם. אתה מציין פערים שקשורים לשלבים האחרים בהם אתם נמצאים בחיים. יש לזה בוודאי משמעות, הן פרקטית ואולי פסיכולוגית. אם תדברו על זה ותהיו מודעים לכך אני לא רואה סיבה שזה יפגע בקשר, אלא להיפך יוכל גם לחזק אותו. אינני יודע האם פער הגילאים נובע מסיבה פסיכולוגית מסויימת, כמו למשל חיפוש דמות אם. בעיקרון בכל בני האדם יש רצון לחפש דמות אם, רק שכל אחד מבטא ומוצא זאת בדרך אחרת. הייתי נזהר מהדבקת סטראוטיפים ומנסה להישאר נאמן לקשר שלכם ומה שמתרחש בו. במידה ותהיו סבורים שיש מורכבות ששווה מחשבה, פנו ביחד לייעוץ זוגי למספר פגישות. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית