מצבי רוח משתנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/08/2002 | 13:29 | מאת: רשף

אני בת 27, נשואה באושר כמעט שנה, בחודשים האחרונים אני סובלת קשות ממצבי רוח משתנים: לפתע שורה עלי עצבות ואני מתחילה לבכות , כל מילה קטנה גורמת לי לבכות ללא הרף, קשה לי להסביר לעצמי וגם לבעלי את המצב, מבחורה אופטימית ומאושרת הפכתי לדיכאונית למדי (יש לי כמובן גם ימים טובים, אבל תכיפות הימים הרעים הולכת וגדלה) יש לציין כי אני לא מסופקת ויש לי בעיות במקום עבודתי-אבל ייתכן וזו סיבה להפוך לנטולת שימחה?

29/08/2002 | 01:18 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רשף שלום מה שאת מתארת שווה בירור רציני ואני מציע לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי. יתכן שיש רקע סביבתי למה שקורה לך, יתכן שזה קשור לשינויים בחיים שלך בשנה האחרונה, אבל יש גם אפשרות שמדובר בתהליך דיכאוני שאינו בהכרח קשור ישירות למציאות האובייקטיבית. אבחון מקצועי חשוב מאוד כי במידה ויאובחן דיכאון יתכן שאת זקוקה גם לטיפול תרופתי. בכל מקרה, מספר שיחות עם פסיכולוג יוכלו להבהיר יותר טוב במה מדובר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית