לחץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/08/2002 | 22:56 | מאת: m.m

שלום רב אני לא מצליחה להתמודד עם לחץ של בחינה במיוחד כשיש זמנים מוגדרים ולוחצים. כהכנה אני עושה תמיד מבחני סימולציה בביתי תחת אותם תנאים וזמנים והתוצאות טובות מאוד. אך כאשר אני מתמודדת עם הבחינה בזמן אמת אני מרגישה לחוצה מאד במיוחד כאשר אינני מצליחה לפתור בעיה מסויימת אני ממשיכה לחשוב עליה לאורך כל המבחן ועקב זאת אני יוצאת מנקודת הנחה שאם לא הצלחתי את הבעיה הנ"ל אז לא אצליח את השאר ואין טעם להמשיך. במצבים כאלה אני מאבדת כל סיכוי להצלחה. זאת בעיה מאד קריטית עבורי ואינני יודעת איך להתמודד עימה, האם יש דרך שבה אפשר לשפר את מצבי? תודה מראש

29/08/2002 | 01:34 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום עניתי על שאלתך אתמול ומשום מה אני רואה שהתשובה אינה מופיע באתר. בכל מקרה, מה שכתבתי גם אתמול הוא שאת סובלת מחרדת בחינות בדפוס די קלסי ומוכר. זו תופעה שניתנת לטיפול פסיכולוגי בד"כ קצר וממוקד, בעיקר אם זה הדבר היחידי שמטריד אותך בחיי היום יום. גישת הטיפול המתאימה היא קוגניטיבית התנהגותית, אפשר לשלב גם תרגילי הרפיה והיפנוזה. אני מציע לכן שתפני לטיפול מתאים ואין לי ספק שהבעיה תפתר. בברכה ד"ר אורן קפלן

30/08/2002 | 22:04 | מאת: m.m

לאן אפשר לפנות?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית