חלומות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/08/2002 | 23:33 | מאת: טל שין

אצל חמותי, אישה בת 80 התעוררה לאחרונה תופעה מוזרה. היא חולמת חלום כל לילה אותו היא זוכרת בברור, אולם ,כשהיא מתעוררת היא חושבת, שהיא עדיין בחלום ומבצעת פעולות ,שקשורות לחלום, לדוגמא, היא חלמה שנכנסו אליה אנשים לא קרןאין ,ןהיא מתעוררת ומנסה לגרש אותם היא חלמה, שהבת שלה לא יכולה להיכנס הבייתה, היא נגשה לדלת ,פתחה אותה וקראה לביתה בשקט, לילה אחד בעקבות החלום היא ירדה לשכנים. מלבד את היא אישה שמתפקדת די טוב, היא גרה לבד. ברצוני לציין ,שהיא עברה התקף לב ומטופלת בכדורים דימיטון וקונברטין אודה לכם על חוות דעתכם

27/08/2002 | 23:34 | מאת: ד"ר אורן קפלן

טל שלום התופעה נשמעת כמו הפרעת שינה. למרות שנדמה שהיא מתעוררת היא לא ממש מתעוררת וממשיכה לפעול מתוך שינה. זה דבר שניתן לבדוק אותו במעבדת שינה ולטפל בו. אני מציע בשלב ראשון להתייעץ עם פסיכיאטר המומחה בגיל המבוגר או עם מומחה לגריאטריה. הם ידעו בוודאי להציע טיפול מתאים שגם יסתדר עם המצב הרפואי אחרי התקף הלב. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית