לחצים-חייבת תשובה דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/08/2002 | 22:59 | מאת: יערית

ד"ר אורן אני בת 33- עד לפני כמה חודשים סבלתי נורא מהתקפי חרדה אולם הם התמעטו מאוד (ללא תרופות). ברצוני לדעת - אני כרגע לא במצב לחוץ,מצאתי עבודה חדשה,בס"הכ יש לי דאגות כמו לכל הורה , אולם אני עדיין מרגישה לחץ נוראי בחזה כל היום -נטייה מוגזמת לבהלה ,לעיתים דפיקות לב וכמו הרגשה של מתח תמידי בגוף. כמו כן - קשיי נשימה ותחושת מחנק - מלווים בתחושת ריקנות נוראית פשוט אין אנרגיות לכלום שאלתי היא -האם התסמינים הללו שתארתי הפכו להיות כרוניים ?, האם הם אף פעם לא יעזבו אותי ? זה נורא מקשה בתפקוד היומיומי - כל הבדיקות תקינות . איך משחררים את הלחץ הבלתי מוסבר הזה בגוף ?? תודה על תשובתך

27/08/2002 | 00:07 | מאת: .

שלום יערית . את סובלת לחינם . גשי לרופא פסיכיאטר ובקשי תרופות ממשפחת ה SSRI . חצי עולם לוקח אותם , לאו דווקא בגלל מחלה ספציפית. לך יש סיבה טובה לקחת אותם, את עדיין גבולית מבחינת ההתקפים שיכולים להתרחש שוב. תחושת המחנק והקושי בנשימה יכולות לגרום להפרעות שונות בלב (לא חמורות אבל לא נעימות,כמטו פעימות מוקדמות והפרעות קצב קלות נוספות) ולהכניס אותך למעגל של התקפים וחרדות חדשות. כל שאר הפרעות שתיארת אופייניות והן יעלמו עם הזמן עם הטיפול הנכון חשוב מאוד בנוסף לגשת לפסיכולוג. .

27/08/2002 | 23:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יערית שלום אני מצטרף להמלצות שקיבלת לפנות לייעוץ מקצועי. אני מצרף קישור לתמצית על טיפול בחרדה. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי ויתכן שכדאי יהיה לשלב טיפול תרופתי. התופעות אינן כרוניות וניתן לטפל בהם ביעילות. נדרשת סבלנות, התהליך לא יגמר תוך שבוע, אבל בהחלט אפשר לצאת מזה. http://www.psychologia.co.il/anxiety2.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית